Pääkirjoitus: Ay-lii­ke ja hal­li­tus ovat ajau­tu­neet jää­rä­päi­syyt­tään pat­ti­ti­lan­tee­seen, mistä kum­man­kin on vaikea pe­rään­tyä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Rikos: Vä­ki­val­tai­nen ve­lan­pe­rin­tä Ro­va­nie­mel­lä toi 37-vuo­tiaal­le nai­sel­le reilut kaksi vuotta van­keut­ta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lauri Vuo­ri­nen tais­te­li Lil­le­ham­me­rin sprin­tis­sä vii­den­nek­si: "Tämä antaa uskoa"

Jasmi Joensuu voimat loppuivat kesken naisten sprintin kirikamppailussa.

Helsinki/Lillehammer
Rovaniemellä asuva Lauri Vuorinen nappasi Lillehammerista uran parhaan sijoituksen vapaan sprintissä.
Rovaniemellä asuva Lauri Vuorinen nappasi Lillehammerista uran parhaan sijoituksen vapaan sprintissä.
Kuva: Hiihtoliitto

Lauri Vuorinen on sijoittunut viidenneksi maastohiihdon vapaan hiihtotavan sprintissä Norjan Lillehammerissa. Vuorinen otti puolivälierissä erävoiton ja sijoittui välierissä toiseksi.

Vuorisen loppusijoitus on hänen uransa paras maailmancupin kilpailuissa.

– Aamulla oli tosi huono fiilis ehkä jännityksen takia, mutta kilpailussa pystyi tekemään rennosti töitä ja tuli hyvä tulos, Vuorinen kertoi kilpailupäivästään Viaplay sportilla.

– Taktiikka oli hiihtää aina ensimmäinen kierros mahdollisimman helpolla. Se toimi, sillä paukkuja riitti nousuun.

Miesten sprintin voittoon hiihti Norjan Johannes Hösflot Kläbo ylivoimaisesti. Karsinnasta viimeisenä jatkoon päässyt Thomas Helland Larsen varmisti Norjan kaksoisvoiton ennen Ranskan Richard Jouvea.

Vuorinen otti puolivälierissä napakalla hiihdolla erävoiton. Välierässään hän joutui ahtaalle, mutta teki rajuja taktisia ratkaisuja, joista hän sai tuomarilta varoitukseksi keltaisen kortin.

Loppukilpailussa Vuorinen pyrki ratkaisuun viimeisessä nousussa, mutta voimat eivät enää riittäneet kärkikamppailuun. Se ei häntä harmittanut, kun hän pääsi vapaalla hiihtotavalla loppukilpailuun.

– Vapaalla on ollut aiemmin vaikeaa erävaiheessa, mutta nyt minulla oli aseita voittaa koviakin kavereita. Tämä antoi uskoa, että vauhtia löytyy, Vuorinen iloitsi.

Joensuu kangistui välierän lopussa

Rukan kisoissa perinteisen sprintin voittanut Ruotsin Maja Dahlqvist oli Lillehammerissa etevin vapaalla hiihtotavalla. Dahlqvist otti kauden toisen sprinttivoittonsa 35 sekunnin sadasosan erolla Yhdysvaltain Jessie Digginsiin. Norjan Tiril Udnes Weng oli kolmas.

Dahlqvist nousi voitolla naisten maailmancupin kärkeen.

Jasmi Joensuu selviytyi Rukan tapaan välieriin, mutta sijoitus tipahti Norjassa kolme pykälää 12:nneksi. Joensuu haki välierän viimeisessä nousussa finaalipaikkaa Digginsin peesistä, mutta rohkea yritys kostautui lopputasaisella.

Pahasti kangistunut Joensuu jäi erässään kuudenneksi.

– Pitää olla tyytyväinen, kun tuli top-12 (välieräpaikka) nyt neljättä kertaa peräkkäin maailmancupin sprintissä, Joensuu totesi Hiihtoliiton äänitiedotteessa.

– Olen näyttänyt itselleni, että välierä on minulle rutiinisuoritus. Finaalipaikka jäi vielä saavuttamatta, mutta oli hyvää hiihtoa viimeiseen puoleen minuuttiin asti. Ei se finaalipaikka ole isoista asioista kiinni.

Joensuu oli aika-ajossa 20:s ja otti puolivälierissä jatkopaikan aikavertailusta. Lopputuloksissa hän sijoittui 12:nneksi. Jasmin Kähärä putosi jatkosta puolivälierissä.