Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Lapin Kansan kalakilpailu: Suuria ahvenia ja hurjia har­juk­sia

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Laura Lah­ti­nen ui SE-ajal­la naisten 200 metrin per­hos­uin­nin MM-fi­naa­liin – Ronny Bränn­kärr rikkoi 100 metrin se­ka­uin­nin Suomen en­nä­tyk­sen mutta kar­siu­tui fi­naa­lis­ta

Melbourne/Helsinki
Ronny Brännkärr teki päämatkallaan uuden Suomen ennätyksen.
Ronny Brännkärr teki päämatkallaan uuden Suomen ennätyksen.
Kuva: Uimaliitto

Laura Lahtinen on uinut uuden Suomen ennätyksen naisten 200 metrin perhosuinnissa ajalla 2.05,13, tiedottaa Uimaliitto. Lahtinen teki ennätyksen uinnin lyhyen radan MM-kilpailujen alkuerässä Australian Melbournessa.

Lahtinen sijoittui ennätysuinnillaan alkuerän neljänneksi ja nappasi paikan finaalissa. Finaali kisataan Suomen aikaa kello 10.30 alkavissa iltakisoissa.

Lahtinen kertoo Uimaliiton äänitteessä, ettei vauhti tuntunut niin kovalta, mitä se lopulta oli. Hän on lähdössä hyvillä fiiliksillä finaaliin, jonne pääsyä hän oli jännittänyt.

– Illalla lähdetään kisaamaan. Kun neljänneksi nopein aika on aamulla, tietenkin siellä lähdetään myös niistä mitaleista uimaan. Lähdetään riskillä ja pidetään uinti vahvana loppuun asti ja katsotaan, mihin se riittää.

Aiemmin MM-kilpailuissa Lahtinen ui oman ennätyksensä 200 metrin sekauinnin alkuerässä mutta karsiutui finaalista.

Iltakisoissa on finaalilajeina myös muun muassa naisten ja miesten 100 metrin rintauinti. Suomen Ida Hulkko karsiutui niukasti naisten finaalista, ja Olli Kokko hylättiin miesten 100 metrin rintauinnin alkuerissä.

Laura Lahtinen ui vielä perhosuintifinaalissa.
Laura Lahtinen ui vielä perhosuintifinaalissa.
Kuva: Uimaliitto

Brännkärr ui SE:n swim offeissa

Toinen ennätysuimari oli Kemin Ronny Brännkärr, joka rikkoi Suomen ennätyksen miesten 100 metrin sekauinnissa ajalla 52,28.

Brännkärr sijoittui 100 metrin sekauinnin alkuerässä jaetulle 17. sijalle ajalla 52,81 ja karsiutui ensimmäisenä finaalista. SE:n hän ui ensimmäisen varauimarin swim offeissa.

Brännkärr kertoo Uimaliiton äänitteessä olevansa pettynyt ensimmäiseen uintiinsa ja finaalista putoamiseen.

– Päätettiin kuitenkin uida swim off, mikä oli hyvä vaihtoehto, ja onneksi sen pystyi uimaan paremmin ja oma ennätys tuli. Kyllä se tietenkin aika paljon harmittaa, että jatkoon olisi ollut tosi hyvinkin mahdollisuuksia, mutta ei tällä kertaa.

Myös Brännkärr ui aiemmin MM-kilpailussa oman ennätyksensä 200 metrin sekauinnissa muttei yltänyt tuloksellaan finaaliin.