Päivittyvä lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le Lapissa

Koronaseuranta: Län­si-Poh­jas­sa todettu yh­dek­sän uutta tar­tun­taa, Sal­las­sa 76 pro­sent­tia väes­tös­tä on saanut en­sim­mäi­sen ro­kot­teen, Suo­mes­sa 752 uutta tar­tun­taa

Lau­lu­kil­pai­lu antoi kor­vaa­ma­ton­ta ko­ke­mus­ta – ke­mi­läi­nen Paula Perkiö on mukana lauan­tai­na näh­tä­väs­sä All to­get­her now Suomi -jak­sos­sa

Paula Perkiö nähdään lauantaina televisiossa.
Paula Perkiö nähdään lauantaina televisiossa.

Kemiläinen Paula Perkiö nähdään tulevana lauantaina Nelosen All together Now Suomi -jaksossa. Laulukilpailu on uusi televisio-ohjelmaformaatti. Siinä laulajat esiintyvät sadalle musiikkialan ammattilaiselle, jotka istuvat tuomaroimassa lauluja. Tuomaristo äänestää nousemalla seisomaan ja lähtemällä lauluun mukaan. Mitä useampi tuomaristossa nousee ylös, sitä varmemmin laulaja pysyy kisassa mukana. Tuomaristosta oli bongattavissa muun muun muassa Laura Voutilainen, Pete Parkkonen, Tuure Boelius ja Laura Närhi.

Perkiö ei ole koskaan aikaisemmin osallistunut mihinkään television laulukilpailuun.

– Vuosi sitten näin televisiossa mainoksen, jossa etsittiin laulajia kilpailuun. Katselin Youtubesta esityksiä Iso-Britannian ohjelmasta. Ohjelma vaikutti hyvän mielen ohjelmalta, Perkiö kertoo.

Hän haki ohjelmaan ja kävi ensin koe-esiintymisessä Helsingissä, josta hänet valittiin mukaan ohjelmaan. Monet ovat ihmetelleet, miksi satapäisen tuomariston jäsenet istuvat niin lähekkäin eikä heillä ole kasvomaskeja. Ohjelman jaksot on kuitenkin kuvattu jo tammi-helmikuussa ennen koronakriisin alkamista.

– Koronan vuoksi ohjelman esitysajankohtaakin siirrettiin eteenpäin, Perkiö kertoo.

Perkiö kertoo esiintymistilanteen olleen erittäin jännittävä.

– Sata musiikkialan ammattilaista katsovat ja arvioivat esiintymistä, se oli täysin uusi tilanne.

Laulukilpailun jaksot alkoivat pyöriä televisiossa viime viikolla. Oman jaksonsa Perkiö on käynyt katsomassa Nelosen Ruutu-palvelussa. Omaa esiintymistä oli outoa katsella televisiosta.

Perkiö kertoo, että ohjelman tekemistä oli mielenkiintoista seurata paikanpäällä. Vaikutuksen tekivät lavasteet: seinä, missä sata tuomaria istuivat ja lava, jolla laulajat esiintyivät.

– Ohjelma on varmasti ollut kallis satsaus kanavalle.

Ohjelman konseptiin kuuluu se, että tuomarit kuiskuttelevat keskenään ja kommentoivat laulajia kesken esityksen. Kaikilla on mikrofonit, ja he puhkeavat yhteislauluun – jos siltä tuntuu.


Paula Perkiö on harrastanut laulamista lapsesta saakka. Voimakasäänisenä laulajana hän on ollut laulamassa muutamassa kasarirokkia soittaneessa “autotallibändissä”. Karaokea hän laulaa mielellään.

– Bändiprojektit ovat toistaiseksi jääneet kellaritasolle.

Omana vahvuutenaan Perkiö pitää sitä vahvaa ja hyvää lauluääntä. Hän pitää monenlaisen musiikin esittämisestä, mutta on itse eniten kiinnostunut suomalaisesta popahtavasta musiikista, jollaista hän laulukisassakin esitti.

– Esiintymiskokemusta haluaisin lisää. Jännitän paljon esiintymistä, hän arvioi kehityskohtiaan.

All Together now Suomi antoi Perkiölle korvaamatonta kokemusta.

– Siinä sai palautetta: sekä hyvää että kehittävää.

Kokemuksen jälkeen hän voisi kuvitella osallistuvansa johonkin muuhunkin television laulukilpailuun.

– En ole hakenut aiemmin esimerkiksi Voice of Finlandiin. Joku pikku piru olkapäällä sanoi, että “et voi mennä”.