Lauan­tai­vie­ras: Seu­ra­kun­nan lapsi- ja per­he­työ on monessa mukana – mikä voisi olla teidän perheen juttu?

-

Lähdettekö mukaan Perheiden torille? Lähdettekö mukaan Lastenlauantaihin? Entä aletaanko yhdessä tekemään iltoja iseille ja lapsille? Tuletteko mukaan järjestämään Rovaniemen perhetoimijoiden kumppanuuspäivää? Tottakai me tulemme!

Rovaniemen lasten ja perheiden seurakunta pyrkii olemaan mukana rovaniemeläisen perheen arjessa ja juhlassa. Rovaniemen seurakunnan lapsi- ja perhetyö tekeekin aktiivisesti monenlaista yhteistä yhdessä muiden Rovaniemen alueen toimijoiden kanssa.

Tarkoituksena on tavata yhdessä perheitä siellä, missä he ovat, ja tarjota sellaista toimintaa, mitä perheet tarvitsevat.

Kirkon varhaiskasvatus (lapsi- ja perhetyö) tukee kodin kristillistä kasvatusta ja lapsen kokonaisvaltaista kasvua kristillisen ihmiskäsityksen mukaisesti. Rovaniemen lapsi- ja perhetyön toiminnassa noudatetaan matalan kynnyksen periaatteetta. Matala kynnys kutsuu, ja tuttuus luo merkityksellisyyttä ja sitouttaa.

Päiväkerhot, perhekerhot, iltaperhekerhot, naperoparkki, naperokerhot ja kirkkomuskari, erilaiset leirit ja kirkkohetket on suunniteltu lapsilähtöisesti, ja esimerkiksi perhekerhot ovat täysin maksuttomia.

Kirkon tarjoama varhaiskasvatus tukee yhteiskunnan varhaiskasvatuksen tavoin lapsen kotikasvatusta. Varhaiskasvatuksessa on olennaista lasten, varhaiskasvatuksen henkilöstön sekä vanhempien vuorovaikutus ja yhteistyö.

Lapsi- ja perhetyön eri työmuotoihin sisältyy musiikki-, taide-, liikunta- ja ympäristökasvatusta. Kristillistä kasvatusta annetaan lasten virsien, kirkkovuoden tapahtumien ja raamatunkertomusten avulla. Samalla lapsille ja perheille annetaan mahdollisuus hiljaisuuden ja pyhän kokemiseen.

Lapsen omissa kerhoissa lapsi saa leikkiä saman ikäisten lasten kanssa ja opetella ryhmässä toimimisen taitoja. Kerhopäivällä on rytminsä, joka hahmottuu lapselle kokemuksellisesti leikkimisenä, toimintana, liikkumisena, ulkona olemisena, satu- ja lukuhetkenä, laulamisena, musisointina ja hiljentymisenä.

Perhekerhoihin ja retkille mukaan ovat tervetulleita myös isovanhemmat, tädit, sedät ja muut lapsen läheiset.

Olemme täällä sinua ja perhettäsi varten! Voit valita moninaisista kerhoista ja tapahtumista omasi. Mikähän voisi olla teidän perheen juttu?