Lasten ja nuorten pu­he­li­meen voi soit­taa, jos ke­sä­lo­ma tuo huolia

Koulujen päättyminen lisää monen lapsen huolikuormaa, kertoo MLL.

MLL:n Lasten ja nuorten puhelin päivystää kesälläkin, sillä useille lapsille kesäloman aloitus ei ole mukavaa aikaa.

MLL:n mukaan kouluvuoden päättyessä osalle koululaisista arkirutiinit korvautuvat suurella huolella perheestä tai vanhemmista.

– Lapset ja nuoret, joiden elämää sävyttävät perheen erilaiset vaikeudet, eivät odota kesäkuun alkua innosta hihkuen. Heille suvivirsi on merkki siitä, että koulun tarjoama turvaverkko katoaa ympäriltä, MLL eli Mannerheimin lastensuojeluliitto tiedottaa.

Liiton mukaan monelle lapselle on koulunkäynnin ympärille muodostunut lukuvuoden aikana arki, jossa on tarjolla lämmintä ruokaa, kavereiden seuraa ja aikuisten tukea. Loman ajaksi arkirytmi katoaa huoli omista vanhemmista ja perheen vaikeuksista kasvaa entistä suuremmiksi.

Lasten ja nuorten puhelimeen, kirjepalveluun sekä chattiin voi ottaa yhteyttä mistä tahansa aiheesta luottamuksellisesti ja kiireettömästi.

Puhelin on avoinna vuoden jokaisena päivänä, myös juhannuksena. Juhannusviikonloppuna 21.–23. kesäkuuta palvelu on avoinna joka päivä kello 14–17.

Juhannuksen jälkeen puhelinpalveluissa siirrytään kesäaukioloaikoihin, jolloin yhteyttä voi ottaa päivittäin kello 17–20. Lasten ja nuorten puhelimen chat päivystää kesän ajan aina sunnuntaisin ja maanantaisin kello 17–20.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelin palvelee numerossa 116 111. Päivystäjät ovat MLL:n kouluttamia vapaaehtoisia. Palveluun voi ottaa yhteyttä niin pienistä kuin suurista asioista nimettömänä. Puhelu on ilmainen.