Tähtijuttu: Lappi on Naton sol­mu­koh­ta, sanoo Ul­ko­po­liit­ti­sen ins­ti­tuu­tin johtaja Mika Aaltola

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Linnan juhlat: Saitko kutsun Linnan juh­liin? Il­mi­an­na itsesi tai tut­ta­va­si Lapin Kansan toi­mi­tuk­sel­le

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Lap­po­nia-hiih­to hou­kut­taa Nis­ka­set, Mik­ko­sen ja yli 400 muuta nau­tis­ke­le­maan Tun­tu­ri-La­pin mai­se­mis­sa

Kerttu Niskanen ja valmentaja-aviomies Juho Mikkonen jatkavat Ounasvaaran SM-laduilta suoraan Lapponia hiihtoviikolle Muonioon.
Kerttu Niskanen ja valmentaja-aviomies Juho Mikkonen jatkavat Ounasvaaran SM-laduilta suoraan Lapponia hiihtoviikolle Muonioon.
Kuva: Heidi Lehikoinen

Monien hiihtäjien huhtikuun kohokohta on jälleen paikallaan, kun Lapponia-hiihto järjestetään 4. –8. huhtikuuta. Keimiön Kiekerö (60km/30km), Himmelriikin Hiihto (50km/25km) ja Karra Huikonen (80km/40km) houkuttelevat hiihtäjiä nautiskelemaan Tunturi-Lapin upeissa maisemissa. Perinteisesti kelitkin ovat Lapponia-hiihtoa suosineet.

Aiempaan verrattuna uutta on, että maanantaisin ja keskiviikkoisin perinteisen hiihtäjille on omat lähdöt tunti ennen pitkän vapaan hiihtäjien lähtöä.

Mukana on jälleen myös useita huippunimiä, kuten Lapland Hotels Olos -tiimissä hiihtävät Iivo Niskanen, Kerttu Niskanen ja Juho Mikkonen.

Kerttu Niskaselle Lapponiassa parasta on ylipäätään tapahtuma ja siellä oleva tunnelma. Tiiviin kilpailukauden jälkeen rennompi tapahtuma on hänen mieleensä.

– Se on hieno viikko. Joka toinen päivä hiihdetään kilpaa hienoissa maastoissa, Niskanen sanoo.

Mikkonen hakee Lapponiasta kolmatta voittoaan.

– Rennoilla fiiliksillä ollaan, ja saa kuitenkin haastaa itseään niissä hienoissa tuntureissa. Ne ovat kaikille hienoja kokemuksia, Mikkonen sanoo.

Rennolla fiiliksellä hiihtoviikolle suuntaa myös Iivo Niskanen, jolta Lapponia-voitto vielä puuttuu.

– Juholla on kova kokemuspankki siitä. Katsotaan, ei passaa jättää ainakaan liian loppukiriin. Juholla on terävä kiri edelleen, Niskanen veisteli.