Lap­pi­lais­yri­tyk­set jakavat oppia ra­ja­yh­teis­työ­hank­kees­sa – Ve­nä­läis­ten po­ron­li­han ja­los­ta­jien kou­lut­ta­mi­nen ko­hot­taa lihan mai­net­ta

Ranualainen Lihankäsittely Hanhela aikoo laajentaa rahtityöstä myyntituotteisiin.

Yhteistyöhankkeen marjanjalostuskoulutuksessa Kemijärven Redulla Jekaterina Sidjachkina (vas.) ja Konstantin Rubanovski Murmanskista sekä Osmo Kolu Rovaniemeltä ja Valentina Ruban Murmanskista.
Yhteistyöhankkeen marjanjalostuskoulutuksessa Kemijärven Redulla Jekaterina Sidjachkina (vas.) ja Konstantin Rubanovski Murmanskista sekä Osmo Kolu Rovaniemeltä ja Valentina Ruban Murmanskista.
Kuva: Ari Huhtala

Ranuan Pohjasperällä toisessa polvessa toimivalla Lihankäsittely Hanhelalla on viime aikoina ollut kiireitä. Isä ja tytär Pentti Juotasniemi ja Kirsi Hanhela ovat muun työn ohella kouluttaneet poronlihan jalostajia Venäjän Murmanskin ja Nenetsian autonomien piirin alueilta.

Koulutus kuuluu EU:n ja Venäjän rahoittamaan rajayhteistyöhankkeeseen. Siihen osallistuvat Suomesta myös savukoskelainen KorvatunturinMaan Osuuskunta, joka tuottaa muun muassa marjajalosteita, rovaniemeläinen marjayritys Arctic Berry Finland Rovaniemeltä sekä koordinoijana NordConsult Oy.