Inarissa toimivan Saamelaisalueen koulutuskeskuksen rehtori Liisa Holmberg on valittu Arktisen yliopiston neuvoston puheenjohtajaksi. Asiasta kertoi Yle Sápmi.

Arktinen yliopisto on arktisien maiden yhteistyöverkosto, joka perustettiin vuonna 2001. Siihen kuuluu reilusti noin 170 yliopistoa, ammattikorkeakoulua tai vastaavaa koulutusorganisaatiota.

Arktisen yliopiston neuvosto on verkoston päättävä elin, jossa on edustaja jokaisesta verkoston oppilaitoksesta. Neuvosto kokoontuu kerran vuodessa, ja tänä vuonna se kokoontui tällä viikolla Pietarissa järjestetyn jättimäisen Arktisen yliopiston kongressin yhteydessä.

Holmbergin toimikausi neuvoston puheenjohtajana alkaa heti, ja kestää kolme vuotta.

Arktisella yliopistolla on lisäksi hallitus, jonka seuraavan toimikauden suomalaiseksi jäseneksi valittiin Jouko Niinimäki Oulun yliopistosta.


Kommentit (1)

  • Liisa

    Reissussa entistä enemmän!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös