Tietoliikenneyhteyksien ongelmat korjattu Ivalossa  –  ukonilma aiheutti kytkinvaurion

Jouni Porsanger
Tietoliikenneyhteyksien ongelmat korjattu Ivalossa  –  ukonilma aiheutti kytkinvaurion

Kauppojen maksupäätteet lakkasivat toimimasta tietoliikenneyhteyksiä kiusanneen vian vuoksi.

STT

Lapin Inarissa Ivalon tietoliikenneyhteyksiä vaivanneet ongelmat saatiin korjattua tiistain vastaisena yönä. Ongelmat alkoivat maanantaina noin kello neljän aikaan iltapäivällä.

Ongelmat alkoivat rajun ukonilman jälkeen. Telian viestinnästä kerrottiin tiistaina, että ukonilma oli aiheuttanut runkolaitteeseen kytkinvaurion. Aivan vastaavia ukonilman aiheuttamia vaurioita ei Telian mukaan ole tullut tietoon muualta Suomesta.

Viestintä alueella onnistui ongelmien aikaan tekstiviesteitse, mutta puhelinyhteydet toimivat huonosti ja puhelinten mobiilidatayhteydet olivat nurin.

Myös kauppojen maksupäätteet ja alueen käteisautomaatti lakkasivat toimimasta.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös