Mitä olet aina halunnut tietää lehden tekemisestä? – kysy meiltä sanomalehtiviikolla ja kuuntele vastaukset podcastista

Jouni Porsanger
Sanomalehtiviikolla Lapin alueella sijaitsevat koulut saavat käyttöönsä ilmaiset digitunnukset, joilla pääsee lukemaan Lapin Kansaa.

Sanomalehtiviikolla Lapin alueella sijaitsevat koulut saavat käyttöönsä ilmaiset digitunnukset, joilla pääsee lukemaan Lapin Kansaa.

Niina Lavia

Kuinka uutiset syntyvät?

Miten yleisönosastokirjoitukset valitaan?

Miten toimittajat keksivät juttuaiheet?

Miksi Lapin Kansan verkko on maksullinen?

Julkaistaanko Lapin Kansassa valeuutisia?

Sanomalehtiviikkoa vietetään 28.1.–1.2. Sen kunniaksi kutsumme lapset ja nuoret kysymään meiltä mitä tahansa, mitä olette aina halunneet tietää lehden tekemisestä. Kysymyksiä toivotaan erityisesti lappilaisilta koululuokilta.

Kysymyksiin vastaavat Lapin Kansan tekijät podcasteissa, joita tehdään sanomalehtiviikolla. Podcastit ovat kuunneltavissa myös myöhemmin.

Lisäksi teemme kysymyksistä ja vastauksista juttuja, jotka julkaistaan sekä Lapin Kansan nettisivuilla että printtilehdessä.

Lähetä kysymyksesi kirjoitettuna tai videoituna osoitteeseen toimitus@lapinkansa.fi. Vastauksen saat varmimmin, jos lähetät viestisi 27.1. mennessä, mutta mukaan otetaan myös sanomalehtiviikon aikana lähetettyjä kysymyksiä.

Koululuokat saavat sanomalehtiviikon ajaksi käyttöönsä maksuttomat digitunnukset, jotka löytyvät osoitteesta kalevamedia.fi/sanomalehtiviikko. Sivuilla on myös viikon teemaan liittyviä materiaaleja, joita voi hyödyntää oppitunneilla.


Kommentit (1)

  • Utelias

    Lapin kansahan voisi palkata Elina sanan tekemään kuukauden kestävän tutkimuksen:

    http://aijaa.com/dwsTwI

    Kun hesarikin uskaltaa suomalaisesta murhanhimosta kirjoittaa: https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005979349.html

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös