Ulkomaalainen rekka pysähtyi yllättäen Nelostielle Sodankylässä, ambulanssi rysäytti lumipyryssä rekan perään ja kohta samaan rekkaan täräytti myös henkilöauto

Sinikka Pylkkänen

Nelostiellä Sodankylän Vuotsossa sattui tiistaina erikoinen liikenneonnettomuus. Pohjoiseen päin matkalla ollut rekka pysähtyi toistaiseksi tuntemattomasta syystä ajokaistalle kesken ajon.

Rekan perässä ajoi ambulanssi, jonka kuljettaja ei ehtinyt jarruttaa ajoissa vaan ajoi rekan perään. Hetken kuluttua samaan suuntaan ajanut henkilöauto rysäytti sekin saman rekan perään. Näkyvyys onnettomuushetkellä oli huono lumisateen takia.

Sekä ambulanssi että henkilöauto vaurioituivat törmäyksessä pahasti. Ambulanssissa olleet kaksi ensihoitajaa ja henkilöauton kuljettaja eivät kuitenkaan loukkaantuneet. Henkilöautossa ei ollut muita matkustajia.

Rekka oli Latvian rekisterissä.

Onnettomuus sattui Sodankylässä muutama kilometri Vuotsosta etelään. Pelastuslaitos sai hälytyksen onnettomuudesta illalla vähän ennen puolta kahdeksaa.

Nelostien pohjoiseen menevä ajokaista oli suljettu liikenteeltä puoli kymmeneen asti illalla.

Uutista on päivitetty 19.2. kello 20.42, 21.16 ja 21.39.

Tilaa Lapin Kansan uutiskirje tästä .


Kommentit (6)

  • Nimetön

    Paljon tullut ajettua tuota väliä työn puolesta viime vuonna ja pari kertaa ollut auto pysähtyneenä keskellä tietä sellaisissa paikoissa, että ei ole kelistäkin johtuen nähny ko niin lähellä ettei olis kereny pysähtyä. Onneksi ei ollut vastaantulijoita niin sai väistettyä. Kerran rekka mutkan jälkeen mäessä ja toisella kertaa henkilöauto pelti pystössä ja toinen auto oli edessä, olisko apuvirtaa ollu antamassa. Kummassakaan tilanteessa ei mitään valoja päällä. Olis voinu tulla pahhaa jälkeä ko olis rysäyttäny täyessä lastissa olevalla pakula sen henkilöauton perään ja äijät sen ja edessä olevan auton välissä. Hätävilkut ja parkit olis aivan suotava pitää päällä ja mielellään vaikka siirtää se auto turvalliseen paikkaan ennenkö alkaa muihin toimenpiteisiin.

  • Talviajo-osaaminen

    Liikenteen vaarantamista. Minusta on ihmeellistä, ettei edes ammattiautoilijoilta vaadita talviajo-passia, kun näitä osaamis-passeja on joka lähtöön. Pohjoisessa lisääntynyt ulkomaalaisten ajajien määrä on kasvanut siinä määrin, että Lapissakin olisi aika kehittää liikenneturvallisuutta parantavia puitteita, kuten ohituskaistoja, talvihuollon tasoa ja levikkeitä jne.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös