Liikenneonnettomuudet jatkuvat Lapissa – Rovaniemellä kaksi henkilöä sairaalaan, Kemijärvellä yksi lievästi loukkaantunut

Rovaniemellä pakettiauto luisui kylki edellä henkilöauton keulaan. Ajoliikenne on Lapissa huono ja paikoin erittäin huono.

Pekka Aho
Pakettiauto luisui kylki edellä henkilöauton keulaan Rovaniemellä. Kaksi ihmistä vietiin onnettomuuspaikalta sairaalahoitoon.

Pakettiauto luisui kylki edellä henkilöauton keulaan Rovaniemellä. Kaksi ihmistä vietiin onnettomuuspaikalta sairaalahoitoon.

Kemijärvellä sattui kello yhden jälkeen kahden henkilöauton kolari. Päivystävä palomestari Topi Reinolan mukaan kolarissa osallisena oli kolme henkilöä, joista yksi loukkaantui lievästi. Onnettomuuden syytä hän ei osaa sanoa.

– Nyt on todella huonot kelit. Kemijärvellä on vielä toistaiseksi ollut melko hiljaista, toivotaan, ettei onnettomuuksia kauheasti sattuisi.

Neljän jälkeen Kemijärvellä henkilöauto suistui ojaan. Onnettomuudessa ei tullut henkilövahinkoja.

Myös Rovaniemellä on iltapäivän aikana sattunut lisää tieliikenneonnettomuuksia. Puoli kahden aikaan Tiaisessa, Niesintien risteyksen lähettyvillä henkilöauto suistui ojaan kyljelleen.

– Auto muljahti takaisin renkailleen ojassa ollessaan. Tässä selvittiin säikähdyksellä, eikä vahinkoja tullut, kertoo Rovaniemen päivystävä paloesimies Matti Salmi.

Puoli kolmen aikaan Sodankyläntiellä Olkkavaaran läheisyydessä pakettiauto luisui kylki edellä henkilöauton keulaan. Salmen mukaan onnettomuudessa olleet kaksi henkilöä on viety sairaalaan. Loukkaantuneiden vammoista ei ole tietoa.

Neljän jälkeen pelastuslaitos sai hälytyksen Vanttauskosken suuntaan. Soittaja kertoi, että ojassa makaa kesärenkailla varustettu auto. Auton kuljettajaa ei tavoitettu onnettomuuspaikalla.

– Ojiin suistuneita autoja on tullut vastaan pitkin päivää, eikä kaikista ole ilmoitettu. Joskus kuljettajat toteavat, ettei tässä käynyt kuinkaan, ja lähtevät etsimään muualta uutta kyytiä, Salmi kertoo.

Myös Posiolla on raportoitu kahdesta pienestä tieliikenneonnettomuudesta.

Pekka Aho

Pakettiauton ja henkilöauton törmäys tapahtui noin kymmenen kilometriä Rovaniemieltä Napapiirin suuntaan.

Lappiin alkoi perjantaiaamun aikana sataa sankasti märkää räntää, mikä on aiheuttanut lukuisia vaaratilanteita ympäri Lappia . Iltapäivään asti jatkunut räntäsateen vuoksi ajokeli on Lapissa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuun alueella huono tai paikoin erittäin huono.

Rovaniemen päivystävän paloesimiehen Matti Salmen mukaan Rovaniemen maakunnissa lumi on vielä maassa, mutta keskustan alueella satanut lumi on sulanut jo vedeksi. Hän povaa, että onnettomuuksia saattaa tulla vielä lisää illan ja yön aikana.

– Säätiedotuksen mukaan ilma alkaa pakastua, mikä tekee teistä entistä liukkaammat.

Juttua korjattu 5.10. 17.15: Korjattu tietoa Sodankyläntien onnettomuudesta. Kyseessä oli sama onnettomuus, ei kahta erillistä. Lisätty Kemijärven sekä Rovaniemen Vanttauskosken tapahtumat.


Kommentit (10)

  • on the road again

    Perjantaina myös tiellä 81 välillä vanttauskoski-posio aivan järkyttävässä kunnossa tie. 5cm paikoitellen loskaa ja autoja tulee mutkissa satasta keskellä tietä vastaan. Suosittelenkin kaikkia hiljentämään vauhtia jos auto tulee vastaan ja tie on loskainen, jotta molemmille riittää ajorataa ettei tarvitse kummankaan ajautua loskalle ja lähettää ajoneuvoa sivuluisuun tai puskemaan.

  • Talvi yllätti lapin

    Onko muutenkaan pakko lähteä liikenteeseen jos tietää ettei se auto pysy hanskassa jos vähän on liukasta.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös