Lapin Kansan viikonvaihdejutuille pronssia kansainvälisessä ulkoasukilpailussa

Palkittujen joukossa on runsaasti lukijoita kerännyt rovaniemeläisen prostituoidun haastattelu.

Sammeli Harve

Tiia Haapakangas

Lapin Kansan viikonvaihdetuotanto on jälleen saanut tunnustusta visuaalisesta osaamisestaan. Pohjoismaisen Society for News Design Scandinavian järjestämän ulkoasukilpailun Best of News Design Scandinavian tämän vuoden palkintogaalassa huomionosoituksen sai kaksi Lapin Kansassa vuonna 2017 julkaistua feature-juttua. Molemmat saivat feature-kategoriassa pronssia. Kilpailussa on useita kategorioita ja saman tunnustuksen voi saada usea juttu.

Kilpailun palkitsemisvaiheeseen päässeet jutut julkistettiin jo kesällä, mutta varsinaiset palkinnot jaettiin gaalaillallisella keskiviikkoiltana Kööpenhaminassa. Samalla selvisi, missä sarjassa ja mille sijalle jutut sijoittuivat kilpailussa.

Juttu prostituoidusta oli myös lukijoiden suosikki

Rovaniemellä seksipalveluja tarjoavasta Katrista kertova juttu oli lukijoiden suosikki heti ilmestyessään. Se muun muassa keräsi valtavasti lukijoita Lapin Kansan verkkosivuilla.

Jutun on kirjoittanut toimittaja Sonja Huhtaniska ja kuvittanut graafikko Ella Jokinen. Kokonaisuuden suunnitteli ja toteutti lehteen taittaja-graafikko Sammeli Harve, jonka työn jälki on saanut tunnustusta aikaisemminkin alan kilpailuissa.

Ella Jokiselle Katrin haastattelun kuvitus oli merkittävä työ sikälikin, että hän työskenteli kesällä 2017 ensimmäistä kertaa lehden toimituksessa. Palkittu artikkeli oli puolestaan Jokisen ensimmäinen iso kuvitustyö Lapin Kansassa.

– Kyllähän se aika hienolta tuntuu saada tunnustusta omasta työstä, ja kun vielä sai käyttää itselle mieluista tekniikkaa niinkin haastavaan aiheeseen kuin se artikkeli oli, Ella Jokinen kommentoi.

Palkittu juttu on luettavissa myös Lapin Kansan verkossa (Teknisen vian vuoksi verkkojutun kuvat eivät näy oikein. Pahoittelemme ongelmaa.):

Katri, 30, työskentelee prostituoituna Rovaniemellä: "Miehet ei käy terapeutilla, ne käy hupakolla "

Luonnonsuojelujuttu avasi uhanalaisuuden taustoja

Uhanalaisten lajien merkityksestä kertovan jutun kirjoitti toimittaja Iiro Kerkelä. Kuvituksen loivat yhdessä graafikko Miila Kankaanranta ja valokuvaaja Jussi Leinonen. Kokonaisuuden toteutti Lapin Kansan viikonvaihdesivuista vastaava Sammeli Harve.

Kuvituksen erikoisuus on, että jutussa esitellyt uhanalaiset lajit on muotoiltu luonnonmateriaaleista. Nämä pienoistaideteokset teki Kankaanranta.

Skandinaaviseen kilpailuun Lapin Kansasta osallistuneet työt valinnut Sammeli Harve iloitsee menestyksestä. Aiemmin hänen töitään Lapin Kansan viikonvaihdeosastolla on palkittu kotimaisissa kilpailuissa, ja menestystä tuli heti ensimmäisellä kerralla pohjoismaisessa kilpailussa.

– Vielä kun molemmat kilpailuun lähetetyt feature-kokonaisuudet palkitaan, niin kyllähän se hymyilyttää, Harve sanoo ja pahoittelee, ettei pystynyt osallistumaan varsinaiseen palkintojenjakotilaisuuteen Tanskassa.

Palkittu juttu on luettavissa myös Lapin Kansan verkossa (Teknisen vian vuoksi verkkojutun kuvat eivät näy oikein. Pahoittelemme ongelmaa.):

Suomessa on 2 274 uhanalaiseksi todettua lajia – Miksei vaan tuhota niitä kaikkia?

Lue myös: Lapin Kansan etusivu palkittiin Sanomalehtien liiton kisassa

Lapin Kansa on menestynyt Sanomalehtien liiton kilpailussa useaan kertaan.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Onnittelut asiansa osaavalle lehtiväelle.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös