Eduskuntavaalit

Lapin Kansan vaalikone on nyt auki

Miila Kankaanranta

Anne Torvinen

Lapin Kansan vaalikone on avautunut äänestäjille tänään torstaina.

Lapin Kansan vaalikoneessa on sekoitus valtakunnallista ja alueellista näkökulmaa. Vaalikone sisältää 20 isoa kansallista kysymystä sekä viisi Lapin Kansan lukijoita varten laadittua, lappilaisia äänestäjiä koskevaa alueellista kysymystä.

Vaalikoneen avulla on helppo etsiä sopivaa ehdokasta liki sadan henkilön joukosta. Tietokoneessa tieto sopivimmasta ehdokkaasta päivittyy äänestäjälle koko ajan kysymyksiin vastatessa. Jos sen sijaan käytät vaalikonetta mobiililaitteellasi, näet ehdokaslistan vastausten jälkeen valitsemalla: Tulokset.

Kysymyksiin vastaamisen jälkeen äänestäjä voi myös verrata omia ja ehdokkaan vastauksia.

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys on 3.–9. huhtikuuta. Vaalipäivä on 14. huhtikuuta.

Tästä pääset vaalikoneeseen.

Tilaa Lapin Kansan uutiskirje tästä .


Kommentit (8)

  • Ihmettelevä äänestäjä

    Tein testin Rovaniemen statuksella ja toisen muun paikkakunnan statuksella. Vastaukseksi tuli aivan eri ehdokkaat, vaikka vastaukset kysymyksiin olivat aivan samat. Miksi näin? Eikö Lappi ole kuitenkin yksi vaalipiiri samoilla ehdokkailla, vai onko vaalikoneesta tehty tarkoitushakuinen.

  • Viherpeukalo

    Tein testin alueelleni, Eeva-Maria Maijala täytti 80 %:sti vaatimukseni. Mainitakseni esim. ilosopimuksen, ei saa hyväksyä kunnes kaikki inarin, enontekiön, metsäsaamelaiset ovat samalla viivalla eivätkä nykysen saamelaisen mukamas statuksen omaavat rasistisesti eriarvoista muita. Nykyistenkin pitää olla nöyrempiä, sillä osalla heistäkään toinen vanhempi ei ole saamelainen vaan jostakin aivan muualta. Olen itse osittain saamelainen eikä minua hyväksytty. Kieli ei voi olla mikään kriteeri. Tästä kyselystä puuttu kansalliset rajatarkastukset. Niistä ei kunnolliselle, rehelliselle suomessa asuvalle ole mitään haittaa. Enemmän hyötyä kuin haittaa. Saadaan huume ym rikollisuuttaa vähennettyä kun rikolliset ova jatkuvan tarkkailun alla. Myös nuuskan osalta pitäisi olla suomeen totaali tuontikielto, kuten huumeille, mutta tähänhän ei voi vaikuttaa kun rajat rehotta takki auki rikollisten hoitaa bisnestään.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös