Keskustan Rovaniemen kunnallisjärjestö ei näe tarvetta Ovaskaisen vaihtamiseen teatterin hallituksesta

Pekka Aho
Keskustan Rovaniemen kunnallisjärjestö ei näe tarvetta Ovaskaisen vaihtamiseen teatterin hallituksesta

Keskustan kunnallisjärjestö toivoo työrauhaa Rovaniemen teatteriin.

Rovaniemen keskustan kunnallisjärjestö haluaa palauttaa työrauhan Rovaniemen teatteriin. Kunnallisjärjestön puheenjohtaja Maarit Simoska pitää taiteellisen johtajan Kari Väänäsen eroa valitettavana, mutta kunnioittaa hänen ratkaisuaan.

–Nyt on aika katsoa eteenpäin ja palauttaa vihdoinkin työrauha teatteriin. Arvostamme Väänäsen työtä, kuten muidenkin pitkää päivää tekevien teatterilaisten. Uuden johtajan haku käynnistyy ja toivomme, että paikka voitaisiin täyttää nopeasti.

Sosiaalisessa mediassa on kerätty nimilistaa, jolla halutaan vauhdittaa Hannu Ovaskaisen korvaamista toisella edustajalla teatteriyhdistyksen hallituksessa.

Simoskan mukaan keskustan kunnallisjärjestö ei näe tarvetta edustajansa vaihtamiseen.

–Keskustalle demokratia on kaiken toiminnan pohja. Valitsemme luottamushenkilömme kuntavaaleissa ehdolla olleista. Valintaprosessiin on olemassa selvät ohjeet puolueen säännöissä, kuten varmasti muillakin puolueilla. Luottamuspaikkoja ei anneta eikä oteta pois huutoäänestyksellä eikä edes adresseilla. Asiasisällöissä toki täytyy kuulla kaupunkilaisia, mutta luottamushenkilövalinnat ovat eri asia.

Teatteriyhdistyksen hallituspaikat ovat luottamustoimia, joihin puolueet valitsevat edustajansa.

–Kunnallinen demokratia toimii niin, että paikat täytetään poliittisin perustein. Tästä kiistelystä pitäisi sen verran oppia, että henkilöstö ei voi vaihdattaa hallituksen jäseniä. Sitä ei voi tehdä edes yhdistyksen hallitus, vaan kunnallisjärjestö on tässä toimivaltainen, Simoska muistuttaa.


Lue myös nämä


Kommentit (13)

  • Nimetön

    Jos kiristäjä Väänäselle olisi annettu periksi, niin
    seuraava kiristyksen kohde olisi ollut jo odottamassa.

  • Nimetön

    Jo on vain. Nyt kehutaan jo Tikkalaa, joka on viivästyttänyt useita hankkeita valituksillaan. Miksi Tikkala ei tee valitusta siitä, että Väänänen halusi itse erota.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös