Kansanedustaja Mikko Kärnä: "Susien kanta-arvio on virheellinen"

Kimmo Penttinen
Kansanedustaja Mikko Kärnä: "Susien kanta-arvio on virheellinen"

Mikko Kärnän mielestä on kuitenkin vaikea uskoa, että susien kokonaismäärä olisi 165–190 yksilöä.

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä väittää, että Luonnonvarakeskuksen torstaina julkistamat susikantojen arviot ovat epäuskottavia.

Kärnä vaatii, että hallitus osoittaa Luonnonvarakeskukselle lisäresursseja tutkimuksen tekemiseen.

–Luonnonvarakeskuksen julkistamat kanta-arviot ovat oikeansuuntaisia siinä mielessä, että susikanta on kasvanut merkittävästi. LUKE:n arvion mukaan Suomessa on nyt 43 prosenttia enemmän susilaumoja kuin vuonna 2017. Kokonaisuutena LUKE arvioi, että susia on noin 10 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuotena.

Kärnän mielestä on kuitenkin vaikea uskoa, että susien kokonaismäärä olisi 165–190 yksilöä. Hän arvelee, että oikea luku on noin viisinkertainen.

–On käsittämätön ajatus, että kymmenen prosenttia Suomen susikannasta voisi olla samaan aikaan yhdellä ja samalla satakuntalaisella pellolla, kuten olemme voineet riistakamerakuvista todeta.

Kärnä kehuu maa- ja metsätalousministeri Leppää, joka pitää tärkeänä, että susien esiintymisalueilla asuvien ihmisten näkemykset otetaan huomioon uutta metsästysasetusta ja susikannan hoitosuunnitelmaa valmisteltaessa.

–Tämä on ainoa mahdollinen tie. Ihmisten huolet on huomioitava. On uskomatonta, että tietyillä alueilla ihmiset eivät uskalla enää päästää lapsiaan hämärällä ulos susien takia. Muutenkin petoasioista pitäisi voida päättää paikallisesti. Siellä se paras asiantuntemus on.


Kommentit (5)

  • Nimetön

    Miksi Kärnä sekaantuu susiasiaan? Ei hän asu susireviirillä, asia ei siis kuulu hänelle mitenkään.

  • Minttu

    Miten ihmeessä Kärnä voi arvioida, että susikantojen arviot ovat virheellisiä, kun hän ei ole mitenkään mukana em. arvioiden tutkimuksessa. Mutu tuntuma ei ole realiteettia! Tämä on taas sitä hömppää. mitä Kärnän esityksissä on ollut aina, ilman todellista faktaa. Kärnä hyvä, pitäydy konkreettisuudessa, eikä utopiassa! Uskotaan todellista tutkimusta! Väärien tietojen antaminen ei auta sinua poliittisessa urallasi!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös