Huima takaa-ajo nelostiellä Rovaniemellä: Huumekuski pakeni poliisia noin 50 kilometrin matkan, törmäsi mennessään kahteen autoon ja ajoi melkein jalankulkijan päälle

Anssi Jokiranta

Sinikka Pylkkänen

Poliisia henkilöautolla paennut mies aiheutti monta erittäin vaarallista tilannetta Rovaniemellä lauantaina aamupäivällä.

Hurja takaa-ajo alkoi sen jälkeen, kun rovaniemeläisellä teollisuusalueella sijaitsevasta kaupasta tehtiin ilmoitus myymälävarkaista. Epäillyt ehtivät poistua paikalta henkilöautolla ennen poliisin saapumista, mutta he ajoivat poliisipartiota vastaan.

Poliisi kääntyi auton perään ja näytti pysäytysvaloa, jolloin autoilija lähti pakenemaan nelostietä pitkin etelän suuntaan. Takaa-ajo jatkui noin 50 kilometriä, ja vauhtia oli enimmillään noin 160 kilometriä tunnissa.

Takaa-ajon aikana pakeneva auto törmäsi kahteen sivulliseen autoon. Ensimmäinen törmäys sattui hieman ennen Muurolaa, kun pakoauto osui ohitettavaan autoon. Poliisilla ei ole vielä tiedossa osuman saaneen auton omistajaa.

Toinen törmäys tapahtui Muurolan eteläpuolella. Tämän auton omistaja on ollut yhteydessä poliisiin.

Muurolan taajama-alueella pakoauton kuljettaja oli vähällä ajaa ainakin yhden jalankulkijan päälle.

Pakomatka päättyi lopulta Muurolan eteläpuolella ulosajoon epäonnistuneen ohitusyrityksen jälkeen. Ulosajon jälkeen autoa kuljettanut alle 30-vuotias mies puhalsi alkometriin nollalukeman, mutta huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille. Kävi myös ilmi, ettei kuljettajalla ole voimassaolevaa ajo-oikeutta.

Autossa oli kuljettajan lisäksi kolme matkustajaa, jotka kaikki otettiin kiinni. Myöhemmin selvisi, että auto oli luvattomasti käytössä. Lisäksi autosta löytyi huumausaineeksi epäiltyä ainetta.

Auton kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja kulkuneuvon luvattomasta käytöstä.

Poliisi pyytää Muurolan pohjoispuolella törmäyksen kohteeksi joutuneen henkilöauton omistajaa ja Muurolan taajamassa vaaratilanteeseen joutunutta jalankulkijaa ottamaan yhteyttä Rovaniemen poliisiin. Yhteyttä voi ottaa virka-aikana puhelimitse numeroon 0295 466 250 tai sähköpostitse osoitteeseen rovaniemi.tutkinta.lappi@poliisi.fi.

Lue myös:

Kolme rattijuoppoa poliisin haaviin Rovaniemellä


Kommentit (8)

  • Nimetön

    Satuin näkemään tämän kaaharisakin järjettömiä ohituksia, myös kiinniottotilannetta tien päällä, siitä toiminnasta poliisille peukut.

    En minkäänlaista empatiaa pysty kaaharisakin toiminalle antamaan, sen verran välinpitämätöntä touhua oli se, ihme ettei kukaan kuollut.
    Linnaan nämä dillet kuuluisi ja mahdollisimman pitkälle kakulle.

  • Nimetön

    Ei ole totta, vieläkö näitä tyyppejä löytyy jotka on sitä mieltä että antaa mennä rikollisten karkuun? Sitten kun on omalle kohdalle sattuu jotain, niin on varmasti itkemässä kun poliisi ei tee mitään. Poliisien määrä täytyy saada niin suureksi että yhtään takaa-ajoa ei tekemättä!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös