Ajokeli on huono isossa osassa maata – viikonloppu on sateinen ja pilvinen lukuunottamatta Pohjois-Lappia

Jussi Leinonen
Rovaniemellä sataa sankasti.

Rovaniemellä sataa sankasti.

STT Helsinki

Ajokeli on tänään huono isossa osassa maata. Ajokeli on aamupäivästä alkaen huono Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Pohjanmaalta aina käsivarteen saakka.

Lumisade heikentää näkyvyyttä ja keskinopeudet ovat teillä tavallista alhaisempia.

Tieliikenteen olosuhteet heikentyvät illan aikana myös ympäri Pohjanmaata. Tämän lisäksi Pirkanmaalla, Kanta- ja Päijät-Hämeessä, Uudellamaalla sekä Kymenlaakson alueella on illan aikana huono ajokeli.

Sari Pelttari-Heikka

Torniossa on satanut tauotta jo vuorokauden. Taivaalta on tullut lunta, räntää ja vettäkin, eikä loppua sateissa luvata ennen sunnuntaita.

Viikonloppu on sateinen

Viikonloppu on ympäri Suomea sateinen ja pilvinen. Suuressa osassa maata sade tulee räntänä ja vetenä, mutta pohjoisessa on tiedossa myös lunta. Sade voi vaihtua lumeksi etelässäkin yöllä ja aamulla.

Sumua voi esiintyä ympäri maata.

– Jos jossain viikonlopun aikana aurinko paistaa, niin lauantaina ja sunnuntaina Pohjois-Lapissa ja varsinkin käsivarren alueella. Siellä on auringonpaistetta ja kylmempiä lämpötiloja luvassa. Muualla maassa pilvinen ja sateinen sää jatkuu viikonlopun ajan, kertoo päivystävä meteorologi Paavo Korpela Ilmatieteen laitokselta.

Sade taukoaa hetkellisesti sunnuntaina, mutta uusi sadealue siirtyy Suomen ylle sunnuntain aikana.

Juttuun vaihdettu tuore kuva 15.3. klo 10.50 ja lisätty toinen klo 11.20.

Lähetä sääkuva!

Lähetä kuva tai video: WhatsApp-sovelluksella numeroon 044 794 9806, sähköpostitse osoitteeseen toimitus@lapinkansa.fi tai tämän lomakkeen kautta. Lähetettyjä kuvia ja videoita voidaan käyttää uutisoinnin yhteydessä.

Tilaa Lapin Kansan uutiskirje tästä .


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös