hotellihankkeet: Inariin on suun­nit­teil­la uusi luk­sus­ho­tel­li Juu­tuan­joen rantaan

kolumni: Milloin verinen his­to­ria muuttuu mu­ka­vak­si sa­duk­si?

Lapin Kansa live: Arctic Volley ja Pölkky Kuusamo koh­taa­vat har­joi­tus­ot­te­lus­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lappi pyö­räh­ti katon kautta vii­meis­tä edel­li­sel­lä eri­kois­ko­keel­la, Ta­na­kil­la 10 se­kun­nin johto Ro­van­pe­rään ennen Power stagea

Jyväskylä
Esapekka Lappi ja kartturi Janne Ferm kokivat kovia toiseksi viimeisellä erikoiskokeella Ottilassa. Kaksikko korjaa autoa, että pystyisi ajamaan viimeisen erikoiskokeen.
Esapekka Lappi ja kartturi Janne Ferm kokivat kovia toiseksi viimeisellä erikoiskokeella Ottilassa. Kaksikko korjaa autoa, että pystyisi ajamaan viimeisen erikoiskokeen.
Kuva: Toyota/McKlein

Suomen MM-rallissa kolmentena oleva Toyotan Esapekka Lappi pyörähti ympäri 21. erikoiskokeella. Lapin autolle koituneista mahdollisesti koituneista vaurioista ei ollut heti tietoa.

Lapilla on ennen viimeistä erikoiskoetta vajaan 27 sekunnin johto neljäntenä ajavaan Toyotan Elfyn Evansiin. Lappi hävisi erikoiskokeella 20,5 sekuntia ykkösajan ajaneelle Kalle Rovanperässä.

Lappi ja kartturi Janne Ferm pyrkivät korjaamaan pahimmat auton "vammat" heti erikoiskokeen jälkeen.  Tv-lähetyksessä näkyi, kuin Lappi ja kartanlukija Janne Ferm hakivat järvestä lisää vettä ja paikkailivat kemiallisella metallilla auton jäähdytintä.

Kisan voitossa on kiinni Hyundain Ott Tänak, jolla on tasan kymmenen sekunnin kaula toisena ajavaan Toyotan Kalle Rovanperään.

– Tämä on ollut hyvä viikonloppu. Tämä erikoiskoe oli aika stressaava, koska keskusta oli niin epätasainen. Tämä oli siistiä ajoa, Tänak sanoi wrc.comille.

Rovanperä vaikutti alistuvan toiseen sijaan.

– En usko, että Ottin kiinni saaminen on mahdollista. Kuten sanoin aiemminkin, voi yrittää isolla riskillä sekunnin tai kahden nopeammin ajamista, mutta se ei riitä, Rovanperä sanoi.

Rallin viimeinen erikoiskoe käynnistyy kello 13.18.

Suomen MM-rallin tilanne EK21/22 jälkeen:

1. Ott Tänak        Hyundai 2.18.44,3

2. Kalle Rovanperä  Toyota      +10,0

3. Esapekka Lappi   Toyota    +1.10,8

4. Elfyn Evans      Toyota    +1.37,7

5. Thierry Neuville Hyundai   +2.18,0

6. Takamoto Katsuta Toyota    +3.08,7

7. Gus Greensmith   Ford      +3.50,4

8. P-L Loubet       Ford      +4.12,8

9. Teemu Suninen    Hyundai   +9.05,1

10. Emil Lindholm    Skoda     +9.15,2

11. Jari Huttunen    Ford     +10.18,2

Klo 13.18 EK22: Ruuhimäki 2 (11,12 km) *Power Stage