Mainos

Lapissa jo kaksi seik­kai­lu­kil­pai­lua

Lapissa on tänä vuonna järjesteillä kaksi seikkailukilpailua: jo paikkansa vakiinnuttanut Arctic Challenge Levillä heinäkuussa ja Rovaniemellä 20.5. lauantaina aivan uusi Adventure Race Rovaniemi -kisa, joka on yhdistelmä selviytyjät-tyylisiä rastitehtäviä ja upeaa Lapin luontoa.

Arctic Challenge -kisassa seikkaillaan kahden hengen joukkueissa, Adventure Race Rovaniemi -kisassa puolestaan liikutaan 3-6 hengen joukkueissa. Molemmilla tapahtumilla on sama päätavoite: ihmisten hyvinvoinnin lisääminen, oman itsensä voittaminen ja yhdessä tekeminen riemu. Adventure Racen Rovaniemi -kisassa taustalla on myös työhyvinvointinäkökulma, joka näkyy siten, että kisaan haastetaan erityisesti työporukoita ja -tiimejä. Itse kisa on kuitenkin kaikille avoin.

– Lappilaiset ovat sopivalla tavalla hulluja, he haluavat osallistu uusiin tapahtumiin, joissa saa laittaa itseään eri tavoin likoon, sanoo kisaemäntä Johanna Niemelä Lohirannantien Maanrakennus Oy:stä.

Vuoden positiivisimmaksi yrittäjäksi juuri valittu Laura Peippo on iloinen, että Arctic Challengen lisäksi on tullut toinenkin, hieman erilainen seikkailukilpailu.

– Kaikki tällainen edistää ihmisten hyvinvointia ja antaa ihmisille mahdollisuuden uudenlaisiin elämyksiin, Peippo hehkuttaa.

Arctic Challengen voimanainen Laura Peippo.
Arctic Challengen voimanainen Laura Peippo.
Kuva: Arctic Challenge

Sää Suomessa ja myös pohjoisessa on ollut koko kevään sangen haasteellinen.

– Toivottavasti Pekka Pouta on katsonut ennusteet oikein ja järjestelee meille mukavat seikkailukelit. Ainakin tällä hetkellä lauantaille on luvassa Forecan mukaan mahtava seikkailusää, yli 10 astetta plussa ja auringonpaistetta, naureskelee kisaisäntä Jani Siivola Reddo Partners Oy:stä.

Järjestelyt ovat hyvällä mallilla, radat ovat valmiina ja rastien rakentaminen alkaa puolen viikon maissa. Itse seikkailun lisäksi Ounashallin parkkipaikalle nousevassa kisakylässä on tarjolla paljon oheistapahtumaa myös kannustusjoukoille: voit kokeilla amerikkalaista jalkapalloa Nordmenien kanssa tai seurata vauhdikasta cheerleadereiden esitystä. Paikalla on myös DJ sekä klovneja. Nälkä tai jano ei myöskään pääse kisakylässä yllättämään.

Seikkailupäivä huipentuu “Illan viimeiseen rastiin” yökerho Doriksessa, jossa palkitaan kisan kolme parasta joukkuetta molemmista sarjoista.

Erilaiset seikkailukilpailut ovat tulleet jäädäkseen. Ihmiset ovat jo ottaneet Arctic Challengen sydämiinsä, toivottavasti näin tapahtuu myös Adventure Racen osalta.

www.arcticchallenge.fi

www.adventurerace.fi