Mainos

Lapin Yrit­tä­jät on va­lin­nut vuoden 2019 Nuo­rek­si yrit­tä­jäk­si Kari Kau­ha­sen Ro­va­nie­mel­tä - Katso vi­deol­ta, miten Lumise Oy:n me­nes­tys­ta­ri­na sai alkunsa

Valintaperusteluissa kiinnitettiin erityistä huomiota siihen, että Kauhanen on kääntänyt alaa vaivaavan kivijalkakauppojen kehityksen eduksi yrityksessään Lumise Oy:ssä. Kauhanen on rakentanut noin kuudessa vuodessa menestyvän, vahvasti kasvavan, pääosin ajoneuvojen ja työkoneiden valaisinlaitteita myyvän ja tuotekehittävän yhtiön.

Kari Kauhasen yrittäjäura lähti käyntiin jo kouluaikoina. Nyt 11 vuotta myöhemmin Lumise Oy:n tiloissa rovaniemeläisessä teollisuushallissa on parikymmentä työntekijää.
Kari Kauhasen yrittäjäura lähti käyntiin jo kouluaikoina. Nyt 11 vuotta myöhemmin Lumise Oy:n tiloissa rovaniemeläisessä teollisuushallissa on parikymmentä työntekijää.

Kari Kauhanen on voimakkaasti hyödyntänyt verkkokaupan mahdollisuuksia ja pitää Rovaniemeä hyvänä paikkana verkkokaupalle. Asiakaskuntaa löytyy tällä hetkellä 20 maasta, USA:ta ja Australiaa myöten.

Kauhasen yritys on tehnyt koko toiminnan ajan tuloksellista toimintaa. Liikevaihto 3/2019 päättyvällä tilikaudella kasvaa noin 9m€ tasolle. Kauhasen yhtiön liikevoitto on ollut kymmenen prosenttia koko toiminnan ajan. Lumise Oy on hyvä esimerkki menestysmahdollisuuksista Napapiirillä.

Kari Kauhanen laajensi yhtiön toimintaa ostamalla noin vuosi sitten yrityksen Ruotsin Göteborgista. Norjan liiketoiminnan aloittaminen on seuraava kehitysvaihe. Yhtiö panostaa jatkossa voimakkaasti myös tuotekehitykseen, johon Ruotsin yhtiön osaaminen antaa mahdollisuuksia.

Katso videolta, miten Lumise Oy:n menestystarina sai alkunsa

Lapin Vuoden 2019 nuori yrittäjä -palkinto luovutettiin Kari Kauhaselle Tekijäklubin coctail -tilaisuudessa perjantaina 17.5.

VasaVIP on rakennettu juhlistamaan kerran vuodessa kaikkia nuoria lappilaisia yrittäjiä, jotka yksin, verkostoissa tai työntekijöidensä kanssa, ovat osaltaan vieneet Lapin elinvoimaa eteenpäin.

Lapin Yrittäjät myöntää Vuoden Nuoren Yrittäjän palkinnon vuosittain ansioituneelle, alle 35-vuotiaalle yrittäjälle. Valinnan suoritti Lapin Yrittäjien johtoryhmä. Lapin Yrittäjien johtoryhmässä vaikuttavat Lapin Yrittäjien puheenjohtaja Anna-Kaisa Luoma-aho, Lapin Yrittäjien varapuheenjohtajat Jari Kelahaara ja Antti Kaarlela, Tenonlaakson Yrittäjien puheenjohtaja Vuokko Mikkola ja Rovaniemen Yrittäjien Sirpa Rytilahti.