Lapin yli­opis­ton näyt­te­ly­syk­sys­sä las­ten­vaat­tei­ta ja satuja

Anniliina Parkkisen lastenvaatemallisto on esillä näyttelyssä. Ote työstä.
Anniliina Parkkisen lastenvaatemallisto on esillä näyttelyssä. Ote työstä.
Kuva: annparkk

Taiteiden tiedekunnan F-talon gallerioiden näyttelysyksyn ensimmäisessä kokonaisuudessa on esillä hyppyjä satumaailmaan.

Galleria Seinässä on esillä vaatetussuunnittelun toisen opintovuoden opiskelijoiden töitä esittelevä näyttely. Galleria Hämärässä puolestaan nähdään Neea Paurin valokuvateoksia, joissa tarkastellaan ihmisten tapaa uppoutua satuihin, leikkeihin ja mielikuvitukseen.

Gallerioissa Kilo ja Kajo on esillä avoimen yliopiston opiskelijoiden carborundum-grafiikkaa. Galleria Lyhdyssä nähdään Suvi Pöyhtärin pro gradu -tutkielmaan liittyvä tekstiilitaidenäyttely, ja Galleria Kopiossa on Essi Moilasen ja Manne Martikaisen Japanissa vietettyyn vaihtovuoteen pohjautuva valokuvanäyttely.

Lapsuusmuistoista mallistoksi on Lapin yliopiston vaatetussuunnittelun toisen opintovuoden opiskelijoiden töitä esittelevä näyttely, joka koostuu Lasten vaatetus -kurssilla tehdyistä tutkimuksista ja kurssin aikana suunniteltuista mallistoista.

Mallistot ovat syntyneet tutkimustyön pohjalta, ja niiden lähtökohtina ovat olleet suunnittelijoiden omista lapsuusajan muistoista maalatut taulut.

Jokainen opiskelija tutki ja suunnitteli valitsemaansa ikäryhmään soveltuvan vaatemalliston. Työssään he pohtivat, kuinka vaatteella voi luoda hyvinvointia ja esteettisyyttä lapsille.

Näyttely tarjoaa ainutlaatuisia näkemyksiä vaatteen merkityksistä sekä tiedon laaja-alaisesta soveltamisesta vaatetusalalla. Opintojakson ohjaavina opettajina toimivat Päivi Rautajoki ja Anu Kylmänen.