Lapin siniset ero­tet­tiin Si­ni­ses­tä puo­luees­ta

Sininen tulevaisuus -puolueen puoluesihteeri, kansanedustaja Matti Torvinen kertoi viime viikolla asettuvansa ehdolle kevään eduskuntavaalissa Lapin vaalipiiristä.

Aiemmin Torvinen kertoi pohtivansa ehdokkuuttaan myös Uudellamaalla, mutta lopulta hän päätyi Lapin ehdokkaaksi. Yhtä aikaa Torvisen kanssa kerrottiin neljän muunkin henkilön ehdokkuudesta.

Ehdokkaiden julkistamisen jälkeen kemijärveläinen E.Tapani Savolainen lähetti tiedotusvälineille viestin, jossa hän kertoi, ettei Lapin sinisten piirihallituksen enemmistö ole Torvisen ehdokkuuden takana. Savolainen syyttää Torvista itsevaltaisesta toiminnasta.

Torvisen mukaan Lapin Siniset ry on kuitenkin erotettu Sininen Tulevaisuus -puolueen jäsenyydestä jo joulukuussa. Yhdistys ei enää edusta puoluetta eikä se voi edes asettaa eduskuntavaaleissa ehdokkaita. Torvisen mukaan Lapin Siniset ry:tä voi nyt verrata Kemijärven Pöyliöjärven pilkkiseuraan.

Puoluesihteeri Torvisen mukaan Sininen tulevaisuus -puolueen ehdokkaita Lapissa asettaa vaaliasiamies Pekka Sinisalo, ei eläkeläinen Jorma Esa Tapani Savolainen.

Sininen Tulevaisuus liitettiin puoluerekisteriin 15. marraskuuta 2017. Keskeiset perussuomalaisiin aiemmin kuuluneet poliitikot perustivat uuden puolueen sen jälkeen, kun Jussi Halla-aho kannattajineen valtaisi johtopaikat vanhassa puolueessa.

Sinisten puheenjohtaja on Sampo Terho ja hallituspuolueen gallup-kannatus on ollut parin prosentin luokkaa.