Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Tilaajille

Lapin mu­siik­ki­opis­tos­sa alkaa ryt­mi­mu­sii­kin kou­lu­tus: Ryt­mi­mu­siik­ki on muu­ta­kin kuin kevyttä mu­siik­kia tai pop­jaz­zia

Bluesia, heviä, räppiä, rockia, soulia ja salsaa. Kansanmusiikkia, lastenlauluja ja etnistä musiikkia. Sitä kaikkea on rytmimusiikki. Elokuusta alkaen myös Lapin musiikkiopistossa voi suorittaa rytmimusiikin taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän. Valintakokeet pidetään 13.–14.8. ja esiintymään pääsee jo lokakuussa Lapin musiikkiopiston 50-vuotisjuhlakonsertissa.

Mitä tulee mieleen termeistä ”kevyt musiikki” ja ”pop-jazz-musiikki”?

Millaista musiikkia näiden alla voisi ajatella opetettavan? Tuskin ainakaan heviä, soulia tai räppiä, kansanmusiikkia taikka lastenlauluja?

Niinhän sitä voisi luulla, jos antaisi terminologian johtaa harhaan. Lapin musiikkiopiston rytmimusiikin lehtorina elokuussa aloittavaa, rovaniemeläislähtöistä musiikkipedagogi Petteri Arvolaa eivät käsitteet hämää.

Kevyt musiikki on terminä peräisin vastakkaisasettelun ajalta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.