Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Nuorten median käyttö: Tik­to­kin suosio uu­tis­läh­tee­nä kasvaa no­peas­ti, mutta nuoret myös suh­tau­tu­vat kriit­ti­ses­ti sen luo­tet­ta­vuu­teen

Lahjoitus: Lapin moot­to­ri­kelk­kai­li­jat saivat vielä yhden jun­nu­kel­kan va­ras­te­tun tilalle

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Lapin me­nes­ty­nein ra­ta-au­toi­li­ja on voit­ta­nut, hä­vin­nyt ja jou­tu­nut ryös­tä­jien siep­paa­mak­si – Jukka Hon­ka­vuo­ren, 28, kal­liis­ta har­ras­tuk­ses­ta tuli ammatti vasta vuosien ta­ko­mi­sen jälkeen

Rovaniemeläisen Jukka Honkavuoren ura on vienyt Rovaniemen Mäntyvaaran karting-radalta ympäri maailmaa nopeiden kilpa-autojen rattiin ja legendaarisimmille F1-radoille. Kuuluisimmista radoista Monaco on vielä kokematta, mutta sinne hän voi päästä jo ensi vuonna.

Alle 10-vuotias poika hytisi isäänsä vasten vaatimattomassa leirintäalueen mökissä koleana kevätyönä Oulussa.

– Isä, onko meillä joskus varaa olla yötä hotellissa?

Isä Aimo ja poika Jukka Honkavuori kiersivät pitkin maata karting-kisoissa farmari-Peugeotilla. Takapenkit oli kaadettu, jotta mukaan mahtui pieni mikroauto vararenkaineen.

Kisojen kiertäminen toi Lapin piirimestaruuksia ja kansallisia osakilpailuvoittoja – ja myöhemmin mahdollisuuden päästä isompien autojen rattiin.

Kesti kuitenkin pitkään ennen kuin uravalinta alkoi kantaa ja hän pääsi nukkumaan hotellihuoneisiin, jossa viilentävä ilmastointi on lämmitystä tärkeämpi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.