Lapin ka­ma­ri­or­kes­te­rin syk­sys­sä on kan­sal­lis­tun­nel­maa

Lokakuussa Jukka Perko tulkitsee Outi Tarkiaisen saksofonikonserton.

Lapin kamariorkesteri on mukana Kaikukortti-kokeilussa.
Lapin kamariorkesteri on mukana Kaikukortti-kokeilussa.

Lapin kamariorkesterin syksy tarjoaa musiikillisesti niin hehkuvia ruskan värejä ja mausteita maailmalta kuin lumen valkoistakin. Orkesterin päävierailijana aloittaa sellisti-kapellimestari Tomas Djupsjöbacka, taiteellisena johtajana jatkaa kapellimestari John Storgårds.

Kauden avaava konsertti on perjantaina 16.8., ja sen pääteos on tanskalaisen Hans Abrahamsenin Schnee (Lumi). Konsertissa muistetaan myös puolalaislähtöistä säveltäjää Mieczyslaw Weinbergia, jonka syntymästä tulee kuluneeksi 100 vuotta.

Syyskauden säveltäjiin lukeutuu myös muun muassa Jean Sibelius, jolta kuullaan kauden päätöskonsertissa vaikuttava 5. sinfonia.

Kauden päätöskonsertissa Kansallisjuhlallisesti herkistyen kuullaan myös ensimmäistä kertaa Seppo Kantosen säveltämä laulusarja Pisaroita Iholla, joka on tehty Sirkka Seljan runoihin. Seljan syntymästä tulee ensi vuonna kuluneeksi 100 vuotta.

Syyskaudella orkesterin vierailijoina nähdään esimerkiksi trumpetistilegenda, ruotsalainen Håkan Hardenberger ja viulistitähti Guy Braunstein.

Rovaniemeläisyleisön suosikki Jukka Perko palaa solistiksi Outi Tarkiaisen saksofonikonsertto Saivoon lokakuun lopulla konsertissa, jossa kuullaan myös muun muassa Pjotr Tshaikovskin 5. sinfonian sovitus.

Orkesterin tuore päävierailija Tomas Djupsjöbacka palaa Rovaniemelle marraskuussa konsertissa Kesäisiä taivaita haikaillen.

Syksyn viihdekonsertin solistiksi saadaan lokakuun alkupuolella kitaristi-monitaituri Marzi Nyman.

Orkesterin muusikoiden suunnittelema konsertti Sävelgulassi syyskuun lopussa vie kuulijat unkarilais-romanialaiseen äänimaisemaan. Ohjelmassa on muun muassa Bela Bártókin Romanialaiset tanssit ja jousikvartetto no 1 jousikokoonpanolle sovitettuna. Syksyn mittaan orkesterin omista riveistä solisteiksi nousevat sellisti Juuli Holma, viulisti Linda Suolahti, oboisti Jonna Staas ja klarinetisti Pekka Niskanen.

Koululais- ja kyläkonsertit pidetään marras- ja joulukuussa.

Avoimia kenraaliharjoituksia ja konserttia edeltäviä taiteilijatapaamisia on Korundissa kauden mittaan tuttuun tapaan torstaisin ennen konsertteja.

Lapin kamariorkesteri on mukana syksyllä Rovaniemellä alkavassa Kaikukortti-kokeilussa. Kortti on tarkoitettu sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakkaille, joille taloudellisen tilanteen vuoksi kulttuuripalvelujen käyttö ei ole mahdollista. Kaikukortin tavoitteena on parantaa mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä.