lumivyöry: NRK: yksi kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa – ­hen­ki­löl­li­syys ei vielä sel­vil­lä

huoltoasemat: Säh­kö­au­to­jen ke­hit­tyes­sä py­säh­tyä tar­vit­see yhä har­vem­min – tar­koit­taa­ko se kuo­le­maa huol­toa­se­mil­le?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

La­ma-ajan lapsi Briitta He­po-oja kir­joit­taa nyt fan­ta­siaa J.K. Row­lin­gin in­noit­ta­ma­na: "Olen tosi tyy­ty­väi­nen, että Suo­mes­sa ei ole lu­ku­kau­si­mak­su­ja"

Kirjailija Briitta Hepo-oja eli lapsuuttaan 1990-luvun laman aikana. Lapsena koettu taloudellinen epätasa-arvo heijastuu myös hänen nuorisofantasiassaan. Hänen uusimmassa kirjassaan 2000-luvun Suomi kipuilee sisällissodan partaalla, ja vastakkain ovat aateliset ja tasavaltamieliset anarkistit.

Mitä jos Suomi olisikin kuningaskunta? Muttei mikään Ruotsi-onnela, vaan tasavaltalaisanarkisteihin ja vanhoillisiin aatelisiin jakautunut maa, jossa terrori-iskut metroasemilla ovat arkipäivää?

Kuusamolaislähtöisen kirjailijan Briitta Hepo-ojan Suomea lohikäärmeille kertoo vaihtoehtoisesta 2000-luvun Suomesta. Tässä dystopiassa aatelisto kylpee rahassa samalla kun tavallinen kansa kituuttaa köyhyydessä. Uskonpuhdistusta ei ole ikinä tehty, ja noituutta harjoitetaan laittomasti. Marsujen sijaan ihmisillä on lemmikkinä hiiren kokoisia, vettä sylkeviä lohikäärmeitä.

Mitä kummaa, Briitta Hepo-oja? Mitä yhteistä sosiaalisella eriarvoisuudella on lohikäärmeiden kanssa?

Yhteiskunnallisia ongelmia on aika helppo käsitellä nuorisofantasiassa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.