Mainos

Lai­no­jen yh­dis­tä­mi­nen tuo arjen sääs­tö­jä – ”On ta­lou­del­li­ses­ti jär­ke­vää kenelle tahansa ku­lut­ta­jal­le yh­dis­tää useat lainat tai luot­to­kort­ti­ve­lat”

Rahoitusalan ja pankkipalvelujen vertailualusta Sortterin markkinointijohtaja Lauri Miettinen kertoo, kuinka lainojen yhdistely tuo konkreettisia talouden säästöjä. Poimi vinkit talteen, kuinka yhdistät kulutusluotot tai luottokorttivelat yhdeksi helpommin hallittavaksi lainaksi.

-

Kulutusluotto on pankin tai rahalaitoksen myöntämä vakuudeton kertalaina, joka myönnetään yksityishenkilölle hankintoihin tai kuluttamista varten. Kulutusluoton suuruus voi vaihdella muutamasta tuhannesta eurosta aina kymmeniin tuhansiin euroihin asti.

Jos kulutusluottoja on useampi, kannattaa miettiä lainojen yhdistämistä  yhdeksi lainaksi.

-Kun puhutaan lainojen yhdistämisestä, monelle tulee varmasti mieleen juuri kulutusluotot ja niiden yhdistäminen. Kulutusluottojen yhdistäminen onkin yksi suosituimmista tavoista säästää lainakuluissa, Sortterin markkinointijohtaja Lauri Miettinen kertoo.

Kulutusluottojen yhdistäminen mahdollistaa olemassa olevien lainasopimusten korvaamisen edullisemmalla vaihtoehdolla, joka pienentää maksettavaa kuukausierää.

”Yhdistelylainan korko on usein luottokorttia edullisempi”

Valtaosa suomalaisista käyttää aktiivisesti yhtä tai useampaa luottokorttia. Luottokortti tarjoaa turvallisen mahdollisuuden tehdä ostoksia ja toimii edullisena tapana maksaa velaksi – tosin vain silloin, kun maksuajat ovat lyhyitä.

-Pitkällä maksuajalla korttiluotto voi käydä kuluttajalle muita lainavaihtoehtoja kalliimmaksi, sillä luottokorttivelan korot voivat olla jopa 20 %. Luottokorttivelan yhdistäminen helpottaa takaisinmaksua, sillä yhdistelmälainan korot ovat usein luottokortin korkoihin verrattuna pienemmät, Miettinen sanoo.

Lainojen yhdistämismahdollisuus ei siis koske vain kulutusluottoja, vaan yhdistelmälainaan on mahdollista liittää myös luottokorttivelkoja ja osamaksusopimuksia.

Milloin kulutusluottojen yhdistäminen on järkevää?

Kulutusluottojen yhdistäminen on usein järkevää, jos lainoja tai luottokortteja on kaksi tai enemmän. Jos lainan korkoa ei ole kilpailutettu vuoden sisällä tai useampi luotto kerryttää tilinhoitopalkkiota, on kulutusluottojen yhdistäminen myös silloin ajankohtaista.

-Kaikilla lainoilla ja luotoilla on omat korkonsa ja tilinhoitomaksunsa. Luottokorttien ja lainojen yhdistäminen tarkoittaa kulujen vähentymistä, mikä tietää jopa satojen eurojen säästöä vuosittain, Miettinen sanoo.

Varsinkin pienemmillä lainoilla saattaa olla lainan määrään suhteutettuna korkeat korot. Luottojen yhdistäminen yhdeksi suuremmaksi lainaksi mahdollistaa säästöjä korkojen pienentyessä. Lisäksi yhden lainan kulujen seuraaminen on helpompaa verrattuna usean eri luoton seuraamiseen.

-Lainojen yhdistäminen koetaan usein viimeiseksi keinoksi selvitä lainojen tai luottojen lyhentämisestä. On kuitenkin taloudellisesti järkevää kenelle tahansa kuluttajalle yhdistää useat lainat, sillä kuluttaja saa konkreettisia säästöjä, Miettinen kertoo.

Kulutusluottojen yhdistäminen hyvissä ajoin mahdollistaa myös yhdistelmälainan löytämisen kohtuullisilla ehdoilla. Lisäksi kulutusluottojen yhdistäminen saattaa estää maksuvaikeuksien syntymisen tulevaisuudessa.

Lainojen yhdistäminen onnistuu yhdellä hakemuksella

Yhdistelmälainan hakeminen Sortterin verkkopalvelusta on helppoa ja täysin ilmaista. Hakemuksen teon jälkeen Sortter toimittaa sinulle pankkien tarjoamat yhdistelylainatarjoukset ja järjestää tarjoukset edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan. Näin voit valita helposti itsellesi sopivimman lainatarjouksen.

-Todelliseen vuosikorkoon lasketaan mukaan myös avaus-, palvelu- ja tilinhoitomaksut. Näin kuluttaja voi varmistua siitä, että edullisimmalta näyttävä tarjous on myös hänelle oikeasti edullisin, Miettinen sanoo.

Hakemuksen lähettäminen ei sido kuluttajaa mihinkään – voit hyväksyä tai hylätä tarjotun sopimuksen.

Yhdistämällä lainat helpotat taloutesi hallintaa

Useat samaan aikaan maksettavat kulutusluotot, luottokorttivelat tai muuta lainat, kuten autolaina tai remonttilaina, tulevat pitkällä aikavälillä kuluttajille kalliiksi. Jokaisen lainan erillinen korko ja muut palvelumaksut voivat nostaa lainojen yhteenlasketun kuukausierän suureksi.

-Yhdistämällä lainat säästät niin koroissa kuin palvelumaksuissa. Lisäksi maksettava kuukausierä usein pienenee, mikä helpottaa talouden hallintaa, Miettinen tiivistää.

Tutustu tästä Sortterin palveluun ja kilpailuta lainojen tai kulutusluottojen yhdistämistä tarjoavat pankit ja rahoituslaitokset.