Lakko alkaa:: Tänään alkava lakko su­pis­taa hiih­to­kes­kus­ten au­ki­olo­ai­ko­ja ja sulkee osan rin­teis­tä – lakon pii­ris­sä hissit ja vä­li­ne­vuok­raa­mot

Hirvilaskuri: "Hen­ki­ses­ti ollaan jo tal­vi­te­loil­la"– huo­mat­ta­va osa Lapin hir­ven­kaa­to­lu­vis­ta jäänee käyt­tä­mät­tä, katso tuoreet saa­lis­lu­vut hir­vi­las­ku­ris­ta

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa päivän luukku tästä

Lää­kä­rit ilman rajoja -jär­jes­tön työn­te­ki­jä tapettu al-Ho­lin lei­ril­lä Syy­rias­sa

Damaskos

Lääkärit ilman rajoja -järjestön (MSF) työntekijä on tapettu Syyriassa al-Holin leirillä, järjestö kertoo. Työntekijä tapettiin helmikuun lopulla teltassa, jossa hän asui.

– Työntekijämme vietti vapaa-aikaa perheensä kanssa, kun hänet tapettiin. Pyrimme parhaillaan selvittämään kuolemaan johtaneet tapahtumat ja olosuhteet, kertoo MSF:n Syyrian hätäavustustoiminnan päällikkö Will Turner tiedotteessa.

Samalla viikolla leirillä sattuneessa tulipalossa kuoli ainakin seitsemän ja loukkaantui noin 30 ihmistä. Yksi kuolleista oli MSF:n työntekijän lapsi. Myös loukkaantuneiden joukossa oli MSF:n työntekijöitä ja perheenjäseniä.

MSF:n mukaan turvallisuustilanne al-Holin leirillä on heikentynyt kuluvan vuoden aikana.

Järjestöllä on al-Holissa aliravitsemuksesta kärsivien lasten klinikka. Huonontuneen turvallisuustilanteen takia MSF on joutunut väliaikaisesti keskeyttämään joitakin toimintojaan leirillä.