Kalastus: Lo­hi­ke­sä Tor­nion­joel­la on alkanut – oletko saanut von­ka­leen, lähetä meille kuva

Pääkirjoitus: Sää­ty­ta­lol­la esillä oleva ay-liik­keen ve­ro­etu­jen ka­ven­ta­mi­nen on tu­li­kuu­ma kysymys

Ylioppilaat: Katso tästä Lapin lu­kioi­den val­ko­la­kin saajat

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kyse on laista, ei Raa­ma­tus­ta

Valtakunnansyyttäjä on nostanut syytteen kansanedustaja Päivi Räsästä (kd.) vastaan kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Hän on lainannut julkisesti Raamatun tekstejä ja näkemyksiä homoseksuaalisuudesta. Niiden mukaan se on saastaista, häpeällistä, syntiä ja Räsäsen mukaan myös kehityshäiriö. Syyttäjän mukaan rangaistusvastuu ei johdu Raamatusta vaan siitä, että Räsänen on esittänyt kyseisiä näkemyksiä ominaan julkisuudessa.

Suomessa tuomioistuimen riippumattomuutta on perinteisesti pidetty tärkeänä ja koskemattomana. On ennen kuulumatonta, että Räsänen ja hänen kannattajansa ovat herättäneet laajan kansainvälisen kampanjan tuomioistuinkäsittelyn takia. Kyseenalaistavatko he tuomioistuimen luotettavuuden? Vai pyrkivätkö he vaikuttamaan tuomioistuimen ratkaisuun eli kyseenalaistavat tuomioistuimen riippumattomuuden?

Entä jos kansalainen esittäisi toistuvasti julkisuudessa omana käsityksenään Raamattuun vedoten, että juutalaiset ovat Saatanasta, ja että he ovat surmanneet Jeesuksen ja ovat kaikkien ihmisten vihollisia? Eikö lausumia pidettäisi ilmiselvästi antisemitistisinä, rasistisina ja rikoslain perusteella kiihottamisena kansanryhmää vastaan? Ensimmäinen lausuma on Jeesuksen sanoja Johanneksen evankeliumista, jälkimmäiset Paavalin kirjeestä galatalaisille.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.