Jalkapallo: "Oli hienoa huo­ma­ta, että seu­ral­la on kova luotto osaa­mi­see­ni", ku­vai­lee ro­va­nie­me­läis­jal­ka­pal­loi­li­ja Vilma Koi­vis­to siir­toaan yhteen Ruotsin huip­pu­jouk­kueis­ta

Pääkirjoitus: Gal­lu­pit voivat mennä uusiksi

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Kuu­sa­mos­sa raisut mes­ta­ruus­juh­lat: "Kun lähdin ha­ke­maan lisää täy­te­kak­ku­ja ra­vin­to­las­ta­ni, niin mel­koi­nen hulina hal­lis­sa oli päällä"

Kuusamo
Mestaruuspokaali kohosi ilmojen teille yli tuhannen katsojan edessä.
Mestaruuspokaali kohosi ilmojen teille yli tuhannen katsojan edessä.
Kuva: Kaisa Vänskä

Kuusamon pelaajat saivat sunnuntaina toisen kerran peräkkäin naisten lentopallon Mestaruusliigan kultamitalit kaulaan ja mestaruuslippikset päähän, kun Hämeenlinnan Lentopallokerho kaatui 3–0 ja näin Kuusamo otti mestaruuden voitoin 4–0.

Kapteeni Katja Kylmäaho päätti varsin yksipuolisen näytöksen tekemällä pisteen ottelupallossa yli tuhannen katsojan täyttämässä Kuusamon liikuntakeskuksessa.

– Ainakin viikko juhlitaan joukkueen kanssa. Nyt ollaan keskustassa vielä ja sitten jatketaan mökissä, Kylmäaho sanoi.

Manageri Mika Määtän kiireet alkoivat myös pian sen jälkeen, kun mestaruuspokaali oli nostettu ja pakolliset kuviot käyty läpi.

– Kun lähdin hakemaan lisää täytekakkuja ravintolastani, niin melkoinen hulina hallissa oli päällä. Ja juhlat jatkuvat varmasti pitkään, Määttä sanoi.

Mestarina on mukava nautiskella.
Mestarina on mukava nautiskella.

Libero Sanna Häkkinen ilmoitti ottelun jälkeen liigauran päättymisestä. Toisen peräkkäisen mestaruuden voittanut 33-vuotias Häkkinen osallistuu toki vielä kesällä A-maajoukkueen toimintaan, ja syksyllä edessä ovat EM-kisat Tallinnassa.

– Sanna on ainoa, jonka tiesin varmasti lopettavan meillä. Joukkueessa jatkavien nimiä en sano vielä, mutta meillä on paljon sopimuksia ensi kaudeksi, ja varmasti saamme kasaan kultaa taas tavoittelevan joukkueen, Määttä vakuutti.

Kreikkalainen Sotiris Gkotsis jatkaa päävalmentajana ensi kaudellakin.

Hakkuri Breana Runnels teki sunnuntaina 16 pistettä eli lähes yhtä paljon kuin Hämeenlinnan pelaajat yhteensä (21). Kuusamo voitti kaikki 20 kotiotteluaan kaudella 2022–23, ja pudotuspeleissä se selvitti kaikki kymmenen otteluaan tappiotta. Kauden päättänyt voittoputki venyi 18 ottelun mittaiseksi.

Finaalisarjassa Kuusamo hävisi vain kaksi erää kolmannessa finaalissa Hämeenlinnassa. Viimeksi yhtä vakuuttavasti mestaruuden vei LP Viesti vuonna 2015 hävittyään myös vain kaksi erää finaaleissa.