pääkirjoitus: Suomi juhlii 106. it­se­näi­syys­päi­vään­sä en­sim­mäi­sen kerran puo­lus­tus­liit­to Naton jä­se­ne­nä – sul­je­tun itä­ra­jan takaa on turha odo­tel­la korkean tason on­nit­te­lu­ja

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Juhlapyhä: Lapin Kansa il­mes­tyy it­se­näi­syys­päi­vä­nä vain nä­köis­leh­te­nä ver­kos­sa – seu­raa­va pai­net­tu lehti il­mes­tyy per­jan­tai­na 8.12.

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Kuusamo hal­lit­see naisten len­to­pal­lo­kent­tiä Suo­mes­sa – "Meillä oli tänään yhtä hyvä mei­nin­ki kuin avaus­fi­naa­lis­sa"

Hämeenlinna
Kuusamon hakkuri Breana Runnels teki 20. Runnels teki pisteistään kahdeksan päätöserässä.
Kuusamon hakkuri Breana Runnels teki 20. Runnels teki pisteistään kahdeksan päätöserässä.
Kuva: Anssi Jokiranta

Hakkuri Breana Runnels ja yleispelaaja Ciara DeBell olivat hyvässä vireessä keskiviikkona Hämeenlinnassa, kun Kuusamon Pallo-Karhut kukisti Hämeenlinnan Lentopallokerhon toisen kerran 3–0 ja johtaa nyt naisten lentopallon Mestaruusliigan finaaleja voitoin 2–0.

Runnels teki 20 ja DeBell 16 pistettä. Runnels teki pisteistään kahdeksan päätöserässä.

PaKan passari ja kapteeni Katja Kylmäaho näki joukkueen olleen ajoittain vaikeuksissa, mutta silti erien ratkaisupalloissa joukkue näytti kovuutensa.

– Meillä oli tänään yhtä hyvä meininki kuin avausfinaalissa. Odotimme Hämeenlinnan parantavan kotiottelussaan ja niin kävikin, mutta me pelasimme myös hyvän pelin, Kylmäaho sanoi.

Odette Ndoye oli 13 pisteellä Hämeenlinnan tehokkain.

Kolmas SM-finaali pelataan myös Hämeenlinnassa torstaina ja mahdollisesti ratkaiseva neljäs loppuottelu ensi sunnuntaina Kuusamossa.