pääkirjoitus: Suomi juhlii 106. it­se­näi­syys­päi­vään­sä en­sim­mäi­sen kerran puo­lus­tus­liit­to Naton jä­se­ne­nä – sul­je­tun itä­ra­jan takaa on turha odo­tel­la korkean tason on­nit­te­lu­ja

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Juhlapyhä: Lapin Kansa il­mes­tyy it­se­näi­syys­päi­vä­nä vain nä­köis­leh­te­nä ver­kos­sa – seu­raa­va pai­net­tu lehti il­mes­tyy per­jan­tai­na 8.12.

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Kuusamo eteni naisten len­to­pal­lo­fi­naa­lei­hin ja pääsee puo­lus­ta­maan mes­ta­ruut­taan

Hämeenlinna/Kangasala

Mestaruutta puolustava Kuusamon Pallo-Karhut kukisti lauantaina vieraissa LP Kangasalan 3–1 kolmannessa välieräottelussa ja eteni voitoin 3–0 naisten lentopallon Mestaruusliigan loppuotteluihin.

Vastustaja ei ole vielä tiedossa, sillä Hämeenlinna kukisti toisessa välieräsarjassa kaksi voittoa aiemmin ottaneen Puijo Wolleyn.

Kuusamo kesti loukkaantuneen yleispelaaja Carlyle Nusbaumin poissaolon. Hakkuri Breana Runnels teki 22 pistettä. Nusbaumia paikannut Ciara DeBell kokosi 15 pistettä. Toinen yleispelaaja Madeline Palmer teki 13 pistettä.

Kuusamon passarille Katja Kylmäaholle ottelu oli 300. liigaottelu.

Iida Pöllänen oli 25 pisteellä kotijoukkueen tehokkain, mutta toiseksi tehokkain jäi 10 pisteeseen.

Viime keväänä LP Kangasala hävisi Kuusamolle finaaleissa.

Hämeenlinna kavensi sarjaa

Hämeenlinnan Lentopallokerho kukisti runkosarjan kuopiolaisen kärkijoukkueen Puijo Wolleyn 3–1 ja kavensi välieräsarjan voitot 1–2:een.

Kotijoukkueen yleispelaaja Jenny Mosser teki 21 ja hakkuri Adeola Owokoniran 18 pistettä.

– Vastustajan hyökkäyspeli oli paljon parempaa kuin meidän. Saimme kohtalaisen hyvin kiinni heidän pääiskijöitään, mutta se ei riittänyt, sanoi Puijon valmentaja Pekka Seppänen.

Hilkka Hujanen oli 16 pisteellä vieraiden tehokkain, ja hakkuri Reina Tokoku jäi 11 pisteeseen.

Hämeenlinnan puolustuspeli toimi loistavasti. Puijo Wolley hyökkäsi 179 kertaa mutta teki niistä vain 43 pistettä, eli onnistumisprosentti oli vain 24. Hämeenlinnan vastaava luku oli 33.

Välieräsarjan neljäs ottelu pelataan sunnuntaina Hämeenlinnassa.