Kulttuuri: Tor­nion­laak­son museon uudeksi joh­ta­jak­si Titta Kal­lio-Sep­pä

Ohje: Katso Lapin Kansan video: Näin teet ko­ro­na­vi­ruk­sen ko­ti­tes­tin oikein

Aluevaalien vaalikone: Katso sopiva ehdokas täältä

Kuu­kau­den päästä pääsee hiih­tä­mään – Oukun säi­lö­lu­mi­la­tu avataan 24. lo­ka­kuu­ta

Ounasvaaran perinteisellä ensilumenladulla kauden avauslenkit sivakoidaan tänä syksynä lokakuun lopussa. Noin 1,5 kilometrin mittainen valaistu latu avataan hiihtostadionin maastoon lauantaina 24.10.

Täysimittaisen kahdeksan kilometrin ensilumenladun on määrä valmistua avajaispäivästä viikko eteenpäin marraskuun alkuun mennessä, jolloin latuyhteys aukeaa stadionin ja Santasport Lapin Urheiluopiston välille.

Säilölumesta tuotettava ensilumenlatu valmistuu Ounasvaaralle Rovaniemen kaupungin, Visit Rovaniemen sekä Santasportin toimesta. Santasportin valmennuskeskuspäällikkö Eero Hietasen mukaan säilölunta löytyy hiihtostadionin uumenista noin 20 000 kuutiota. Latuja varten on tehty myös muita pieniä uudistuksia.

– Latupohjia on paranneltu viime talvesta ja viilattu hiihtostadionille tulevaa reittiä hieman uudenlaiseksi, Hietanen valottaa.

Liput ennakkohintaan

Ensilumenladun kausilippujen tarjoushintainen ennakkomyynti on avattu ja se kestää 10. lokakuuta asti. Kausiliput koskevat Rovaniemellä asuvia, ja ovat voimassa koneellisesti kunnostettujen luonnonlumilatujen aukaisuun saakka.

Ennakkolippuja voi ostaa Santasportilta tai kaupungin palvelupiste Osviitasta Rinteenkulmasta. Kausilipun ostosta merkiksi saa henkilökohtaisen putkihuivin, joka on tänä vuonna väritykseltään keltainen. Putkihuivi tulee asettaa ensilumenladulla hiihtäessä näkyvälle paikalle.

Kausilippujen lisäksi ensilumenladulle pääsee hiihtämään päiväkohtaisella lipulla, jotka tulevat myyntiin ladun valmistuttua lokakuussa. Kausilippujen 10. lokakuuta asti voimassa olevat ennakkomyyntihinnat ovat aikuisilta 55 euroa, nuorilta 45 euroa ja lapsilta 15 euroa.