Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

KuPS ylsi komeaan tap­piot­to­mien ot­te­lui­den en­nä­tyk­seen – "Var­maan kauden kovin peli"

Helsinki
Simo Valakari luotsasi ennen vuonna 2020 alkanutta KuPS-pestiään norjalaista Tromsö IL:ää.
Simo Valakari luotsasi ennen vuonna 2020 alkanutta KuPS-pestiään norjalaista Tromsö IL:ää.
Kuva: Jussi Leinonen

Sarjajohtaja KuPS ylsi Suomen ennätykseen jalkapallon miesten liigassa, kun se löi taulukon jumbona olevan HIFK:n 1–0. Kuopiolaisten peräkkäisten tappiottomien pelien putki venyi nyt jo 30 ottelun mittaiseksi – 40 vuotta sitten Oulun Palloseuran dominointi kesti 29 kamppailua.

– Varmaan kauden kovin peli – Mixun (Paatelainen) treenaus näkyi. Pelaajamme näyttivät, miksi olemme pelanneet 30 ottelua tappiota, KuPSin vastuuvalmentaja Simo Valakari puntaroi.

Kuluvan kauden liigajoukkueista ainoana vielä voitotta oleva HIFK aloitti kamppailun ujostelematta. Ylös ja rohkeasti -taktiikka poiki isännille runsaassa vartissa jopa neljä viimeistelypaikkaa. Epätarkka sihti kuitenkin esti KuPSin itävaltalaismaalivahti Johannes Kreidlin yllättämisen.

Alta puolen tunnin KuPS keikautti pelin kulun ja asetelman tyystin, mikä harmitti pääosaa 1 811 katsojasta. Savolaisten ghanalainen laitapelaaja Clinton Antwi sijoitti pallon rankkarirajalta alakulmaan viimeistelyssään niin, että lukuisiin huipputorjuntoihin yltänyt HIFK-vahti Beto jäi voimattomaksi.

Lopussa taiston tempo laski.

– Tästä pelistä ei jäänyt mitään käteen. Toki syöttelymme on parempaa kuin ennen. Vastassa oli kuitenkin todella yhtenäinen ja aggressiivisesti niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa pelaava joukkue, HIFK:n päävalmentaja Mixu Paatelainen summasi.