Johtaminen: Pyykkö vai Ran­ta­pel­ko­nen – So­dan­ky­län kun­nan­joh­ta­ja va­li­taan illalla

Kolumni: Sai­raa­lan­nie­mi alkaa näyttää hyvältä – iloit­sen, jos nyt tyh­jil­lään ole­val­le alueel­le saadaan ihmisiä ja elämää

Mainos: Lapin Kansa Digin ke­sä­tar­jous: 17,90 € 3kk, vain tänään.

KuPS kärkeen kun HJK töpeksi – Inter iski viisi maalia

Helsinki
Magnus Breitenmoser (vas.) viimeisteli AC Oulun maalin Kuopiossa.
Magnus Breitenmoser (vas.) viimeisteli AC Oulun maalin Kuopiossa.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Kuopion Palloseura ja AC Oulu kohtasivat kotimaisen jalkapalloliigan täyden pelikierroksen ykkösottelussa.

Kuopiolaisten historiallinen 31 ottelun tappioton putki katkesi viime lauantaina FC Hongan vieraana, joten sarjan ykkösenä keikkuva kotijoukkue uhkui näytönhalua.

Oulu, joka kukisti edellisessä ottelussa niin ikään vieraskentällä toisen sarjakärjen Helsingin Jalkapalloklubin, aloitti väkevästi myös Kuopiossa. Magnus Breitenmoser laukoi 24. minuutilla taka-alueelle suunnatun kulmapotkun päin KuPSin maalivahtia Johannes Kreidliä, joka kohelsi pallon jalkojensa välistä maaliin.

Toisella puoliajalla nähtiin sisuuntunut KuPS, ja Oulu oli vastaantulija, kun kuopiolaiset nousivat Gabriel Bispon ja Tim Väyrysen maaleilla 2–1-voittoon.

HJK:lla vaikea matka Ahvenanmaalle

Illan viimeisessä ottelussa HJK kärsi toisen peräkkäisen tappionsa, kun IFK Mariehamn kaatoi helsinkiläiset Ahvenanmaalla 2–1. Maarianhaminassa on monesti ollut tällä kaudella alle tuhat katsojaa, mutta keskiviikkona paikalla oli peräti 2 122 silmäparia.

Klubi aloitti räväkästi, ja Santeri Hostikka siirsi vieraat ennen vartin peliä jo johtoon. Vaikka HJK hallitsi koko pelin ajan, kotijoukkue IFK oli parempi viimeistelijä. Nigerialainen John Owoeri ja brassi De ohittivat vedoillaan HJK:n maalivahdin Conor Hazardin, jolle ei kirjattu ainuttakaan torjuntaa.

Näin HJK putosi kakkospaikalle ja KuPS jäi yksin sarjassa ykköseksi.

Vain yksi tasapeli

Pelipäivän nopeimmasta maalista vastasi kymmenen minuutin kohdalla Vaasassa FC Hongan Matias Rale. Espoolaisryhmä kukisti VPS:n 1–0 ja on voittanut nyt kolme ottelua peräkkäin, mikä on nostanut joukkueen liigan kolmanneksi, kolmen pisteen päähän kaksi ottelua enemmän pelanneesta HJK:sta.

Muissa kohtaamisissa Inter murjoi Turussa vajaamiehisen FC Lahden 5–1 ja talousongelmainen Helsingin IFK päihitti Tampereella Ilveksen 1–0. Seinäjoen jalkapallokerho ja Valkeakosken Haka pelasivat vauhdikkaan 2–2-tasapelin.