pääkirjoitus: Voiko mat­kai­lus­sa olla ta­voit­tee­na pelkkä kasvu?

Kolumni: Välitä lem­mi­kis­tä­si ja kerää koi­ran­ka­kat kadulta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Ku­nin­ga­tar pai­men­si ala­mai­siaan Ver­mos­sa

Helsinki

Vermon kolmen ravitapahtuman viikko käynnistyi keskiviikkoraveilla. Ilta huipentui suomenhevostammojen mittelöön, jossa kaksinkertainen ravikuningatar Suven Sametti vakuutti.

Hallitseva ravikuningatar Suven Sametti lähti valmentajansa Tapio Perttusen ohjastamana jopa yllättävän liukkaasti liikkeelle auton takaa ja piti keulapaikan itsellään. Missään kohtaa valjakko ei ollut hätää kärsimässä, vaan hallitsi Tammatähti-lähdön voittajaksi helponnäköisesti.

– Suven Sametti on tehnyt hyvän muodonmuutoksen. Se meni kuningatarkisasta kovasti eteenpäin. Kevät ja kesä olivat tasaista puurtamista, mutta nyt se on ollut kaksi kertaa oikein hyvä. Tammaan on tullut rentoutta ja se on aikuistunut.

Pitkänmatkalaiset ylsivät muhkeisiin palkintoihin

Suonenjoelta Vermoon valmentajansa Kimmo Taipaleen kyydissä matkannut Samin Kantama pokkasi Tuplaa voittosumma -lähdön merkittävän pääpalkinnon. Ari Moilasen ohjastama ruuna puski kirinsä määrätietoisesti maaliin asti ja otti kolmannen täysosumansa putkeen. Se palkittiin 5000 eurolla.

Toisessa vastaavanlaisessa lähdössä Esa Holopaisen ohjastama Mergel oli keulapaikalta ylivoimainen. Nelivuotiaan tamman voitto oli Joroisissa asuvalle harrastajavalmentajalle Jonna Suhoselle ensimmäinen maamme pääradalla.

Kotiyleisön suosikki voitti

Raikuvat aplodit raviradalla kuultiin, kun Team Vermon omistama kimppahevonen Bolt Kronos ylsi suoraan sairauspaussilta parhaaksi. Ohjastaja Hannu Torvinen huomasi kannustusjoukot radan varressa.

– Kova meteli oli, mutta ei paljon joutanut morjestella – piti vain ehtiä maaliin ensimmäisenä, Hannu Torvinen myhäili.

Hämeenkyröläisen Elli Alfredsin suojatti Captain Cloud osoitti muskeleitaan keskipitkän matkan kisassa. Esa Holopaisen ohjastama 6-vuotias runnoi pitkän kirinsä sitkeästi päätyyn saakka ja vyöryi täysosumaan hallitulla tyylillä.

Jukka-Pekka Kauhasen ohjastaman Velvetin voitto täydensi oikean Toto65-rivin. Täysosumalla voitti 183,73 euroa, viidellä oikein sai 7,92 euroa.