Lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le

Mainos : Kaleva Median ja­ka­ja­na saat vai­kut­taa omaan työ­mää­rää­si ja tienaat sen mu­kai­ses­ti. Klikkaa tästä täyt­tä­mään työ­ha­ke­mus.

Kun Saana Lind­gren aloitti len­to­pal­lon, häntä pi­det­tiin toi­vot­to­ma­na ta­pauk­se­na – viime kau­del­la hän teki WoVossa sen­saa­tio­mai­sen pis­te­tu­lok­sen

Nuori hakkuri jäi huippukauden jälkeen vielä kehittymään Rovaniemelle.

Saana Lindgren paukutti viime kaudella valtavan määrän pisteitä WoVolle ja sai kutsun maajoukkueeseen. Arkistokuva on viime kesän Kultavaskooli-turnauksesta.
Saana Lindgren paukutti viime kaudella valtavan määrän pisteitä WoVolle ja sai kutsun maajoukkueeseen. Arkistokuva on viime kesän Kultavaskooli-turnauksesta.
Kuva: Iiro Kerkelä

Viime kaudella naisten lentopallon Mestaruusliigasta kuului kummia: Woman Volley Rovaniemen vasta 20-vuotias hakkuri Saana Lindgren paukutti hirmuisia määriä pisteitä illasta toiseen. Lopulta niin paljon, että hän voitti koko sarjan pistepörssin – joukkueessa, joka jäi lopulta pudotuspelien ulkopuolelle.

Lindgren sai maajoukkuekutsun, ja sensaatio oli valmis.

– Sain kauden jälkeen tarjouksen kahdeksalta liigajoukkueelta, Lindgren toteaa.

Nuori lentopalloilija päätti kuitenkin jäädä Rovaniemelle, vaikka muualla palkkapussi olisi ollut painavampi. Ratkaisu ei ollut helppo, mutta siihen oli lopulta monta hyvää syytä.

– Minulla on täällä poikaystävä, ja viime kaudesta jäi hampaankoloon, kun emme päässeet pudotuspeleihin. Lisäksi halusin nähdä, oliko viime kauden onnistuminen satunnainen hutilyönti vai onko minussa sittenkin paukkuja enempään, Lindgren kertoo.

"Täällä on välittävä tunnelma"

Lindgren mietti ratkaisuaan laajasti.

– Koin myös niin, että Rovaniemellä saan varmasti vastuuta, mutta paineet eivät ole kohtuuttomat. Uudessa seurassa minulta olisi voitu odottaa yli 20 pisteen pelejä koko ajan.

Lindgren kertoo kokeneensa kovia paineita etenkin LP Viestin vuosinaan. Seura oli kestomenestyjä ja oli pakko onnistua. Rovaniemellä on ollut sen suhteen helpompaa.

Lindgren kehuu WoVoa juuri henkisen puolen hoitamisesta. Joukkue käyttää säännöllisesti henkisen valmentajan palveluja, ja myös päävalmentaja Teemu Mäkikyrö saa kehut.

– Täällä on välittävä tunnelma. Hiljattain minulla oli vähän huonompi päivä, ja illalla Teemu soitti ja kysyi, mitä minulle kuuluu. Se todella lämmitti mieltä.

Kuka?

Saana Lindgren

WoVo Rovaniemen hakkuri

21-vuotias, pituus 187 senttiä

Opiskelee liiketaloutta Lapin ammattikorkeakoulussa

Liigaotteluja 131

Maajoukkueleiri, nuorten maaotteluja 36.

Aiemmat seurat Loimaan Jankko, LP Viesti (Salo)

Saavutukset: 2 Suomen mestaruutta, Suomen Cup

Harrastukset: siivous, ruuanlaitto, WoVon E-tyttöjen valmennus

Lempimusiikki: kaikkiruokainen, paitsi hevirock, suosikki Antti Tuisku

Saana Lindgrenin ratkaisuun vaikutti myös se, että hänen mielestään nuoren pelaajan on hyvä kehittyä yhdessä seurassa. Seuraa ei voi koko ajan vaihdella.

– Tavoitteeni on 2–3 vuoden kuluttua päästä ulkomaille, ja täällä on hyvä kehittyä. Minun pitää kehittää etenkin torjunta- ja puolustuspeliäni.

Myös opiskelupaikka vaikutti asiaan: Lapin ammattikorkeakoulu on Lindgrenin mukaan hyvä paikka huippu-urheilijalle. Opiskelun ja huippu-urheilun yhdistäminen on Lindgrenille välttämättömyys.

– Kun pidin yhden välivuoden opiskelusta, se oli yhtä Big Brother 24/7-elämää. Sellainen ei sovi minulle – tuntui, että yleissivistys valui hien mukana salin lattialle.

Saana Lindgrenin tavoitteena on päästä parin kolmen vuoden päästä pelaamaan ulkomaille.
Saana Lindgrenin tavoitteena on päästä parin kolmen vuoden päästä pelaamaan ulkomaille.
Kuva: WoVo

Pituus herätti valmentajien kiinnostuksen

Lindgren aloitti lentopallon vasta 12-vuotiaana Loimaan Jankossa. Muut joukkueesta olivat jo pelanneet vuosikausia.

– Valmentajat pitivät minua jo toivottomana tapauksena, mutta pituuteni herätti heidän kiinnostuksensa. Lopulta minut otettiin porukkaan, ja aloitimme ihan alkeista.

Peräti 187-senttiseksi kasvaneen hakkurin ensimmäinen pelipaikka oli keskitorjuja. Jopa lentopalloilijaksi Lindgren on poikkeuksellisen pitkä, ja siviilissä pituudesta on ollut myös harmia.

– Pituuteeni kiinnitetään huomiota kaikkialla muualla paitsi lentopallopiireissä. Olen joskus kokenut sen rasitteena, esimerkiksi lukiossa pituuteni harmitti minua.

Pituus ja ulottuvuus ovat lentopallossa yksi tärkeimmistä ominaisuuksista. Lentopalloilijana Lindgren kertoo olevansa vaativa ja monipuolinen.

–  Vaikka vaadin itseltäni paljon, en ole vaativa negatiivisella tavalla, vaan tykkään myös hassutella. Olen pelaajana nöyrä enkä halua mitään isoa showta ympärilleni.

Lindgrenin mukaan WoVolla on nyt koossa kehityskelpoinen joukkue, joka pelaa monipuolista lentopalloa. Joukkueen tavoite on sijoittua viiden parhaan joukkoon.

– Se tietäisi europelejä, jotka ovat erinomaisia näyttöpaikkoja ulkomaille, Lindgren toteaa.

Lentopallon naisten Mestaruusliigan ottelu WoVo Rovaniemi – LP Viesti (Savo) ke 6.10. klo 18 Lapin urheiluopistolla.