Mainos

Kul­ta­tu­val­le kesä on rak­kau­den, juhlien ja korujen kul­ta-ai­kaa

Rovaniemen Kansankadulla vuosikymmeniä palvelleen Kultatuvan valikoimasta löytyvät sekä laadukkaat korut ja kellot kesään että timanttisormukset ja korut elämän koskettaviin hetkiin. Laaja pöytähopeiden ja aitojen Bohemia-kristallien valikoima tarjoaa lisäksi kestävät ja yksilölliset lahjat rippijuhliin ja syksylle siirtyneisiin valmistujaisjuhliin. Kultatupa on Seiko-kellojen Elite-kauppias.

”Kesä näkyy meillä kellojen, kristallien, pöytähopeiden ja sormusten kasvaneessa kysynnässä”, kertoo kelloseppä Tuija Ylitervo.
”Kesä näkyy meillä kellojen, kristallien, pöytähopeiden ja sormusten kasvaneessa kysynnässä”, kertoo kelloseppä Tuija Ylitervo.

Kesäkauden suosituimpia koruja ovat suurikokoiset hopeakorut.

– Hopea näyttää kauniilta ruskettunutta ihoa vasten ja isompia koruja on helppo käyttää kesällä, jolloin vaatetus on kevyempää, kelloseppä ja kauppias Tuija Ylitervo opastaa.

Jo kesäkuussa alkoi Kultatuvan ulkopuolella tikittävän kellon alla oleva ovi käydä tiuhaan. Uskolliset asiakkaat saapuivat oikopäätä paikkaan, josta tiesivät löytävänsä paitsi mieluisat hopea- ja kultakorut kesään, myös korkeatasoiset ja monipuoliset lahjatuotteet pian koittavia rippijuhlia, syksylle siirtyneitä valmistujaisjuhlia tai omia kesähäitä varten.

– Moni on tänä keväänä viettänyt pieniä perhejuhlia ja odottaa nyt syksyä, että pääsee juhlimaan kunnolla. Kesä on näkynyt meillä kellojen, kristallien, pöytähopeiden ja sormusten kasvaneessa kysynnässä, Ylitervo kertoo.

Timanttinen timanttitietämys

Kesä on rakkauden kulta-aikaa. Se tiedetään Kultatuvassa, josta monet kihla- ja hääparit ovat hakeneet sormuksensa vuosikymmeniä. Naimisiin mennään, oli maailman tilanne mikä hyvänsä.

Toisinaan sormuksia haetaan hyvinkin nopealla aikataululla esimerkiksi maistraattivihkimistä varten. Kultatuvassa sormuksen ostaja on aina hyvissä ja ammattitaitoisissa käsissä.

– Useimmiten sormusostoksille tullaan makumieltymykset ja rahasumma mielessä. Toiset tietävät heti, mitä haluavat ja saattavat tuoda mukanaan jopa isoäidin tai vanhempien sormukset, jotta niiden kivet voitaisiin istuttaa heidän uusiin sormuksiinsa. Meillä se on mahdollista. Toisille taas teetetään toiveiden mukaiset, uniikit sormukset, jos mieleisiä ei löydy valikoimista, Ylitervo kertoo.

Timantin arvo riippuu sen väristä, puhtaudesta ja karaatin eli painon määrästä.
Timantin arvo riippuu sen väristä, puhtaudesta ja karaatin eli painon määrästä.

Kultatuvan sormusvalikoimassa kiteytyvät käsityöläisyys, käyttämisen ilo ja maailman hienoimmat raaka-aineet. Raaka-aineina ovat mm. kulta, valkokulta, timantit.

Kauppias Tuija Ylitervon timanttitietämys onkin sanalla sanoen timanttinen. Laajan valikoiman ja tietämyksen ansiosta asiakas voi luottaa siihen, että hän saa laatua ja tarvitsemansa tiedot ostoksestaan.

– Harvoin asiakas kuitenkaan kysyy esimerkiksi sitä, mistä sormuksen hinta muodostuu ja miksi jotkut timantit ovat toisia arvokkaampia. Mutta silloin kun asiakasta kiinnostaa tietää, kerron mielelläni lisää. Esimerkiksi timantin arvo riippuu sen väristä, puhtaudesta ja karaatin eli painon määrästä, Tuija Ylitervo havainnoi.

Kalvosinnapit, solmioneula ja useita kelloja

”Kännykässä on kello, se riittää”, sanoi moni vielä joitakin vuosia sitten. Viime vuosina trendit ovat kuitenkin muuttuneet ja kellonkäyttö kasvattanut suosiotaan uudelleen.

Nykyään kello nähdään tärkeänä osana pukeutumista ja itseilmaisua. Erityisen ahkeria kellonkäyttäjiä vaikuttavat olevan pojat ja miehet. Ylitervo arvelee sen johtuvan ainakin osittain siitä, että miehet käyttävät tyypillisesti vähemmän koruja kuin naiset.

– Vaikka miesten koruvalikoimat ovat kasvaneet merkittävästi ja meilläkin on nykyään viisi esittelylevyä miesten koruja, ovat perinteisimmät miesten korut edelleen kalvosinnapit ja solmioneulat. Kellosta onkin tullut miehille ikään kuin uusi koru ja moni ostaa useita kelloja eri käyttötarkoituksiin, Ylitervo toteaa.

Miesten suosiosta nauttii erityisesti moderni, ekologinen automaattikello ja brändeistä tunnetuimpiin lukeutuu ensimmäisenä maailmassa kvartsi-kellon kehittänyt japanilainen Seiko. Kultatupa on yksi Lapin alueen harvoista Seiko-kellojen Elite-kauppiaista. Kyseessä on asiakasta hyödyttävä kauppiassopimus, joka kertoo siitä, että yrityksellä on tarjolla laajin ja ajantasaisin Seiko-kellojen valikoima.

Kello on tärkeä osa pukeutumista ja itseilmaisua.
Kello on tärkeä osa pukeutumista ja itseilmaisua.

– Seiko on laatumerkki, jonka kelloissa viimeistelyt ovat kohdallaan, Ylitervo muotoilee.

Naiset hyödyntävät kelloja itseilmaisun välineenä siinä missä miehetkin. Tietyt perusmallit ovat suosittuja vuodesta toiseen, kun taas muotikellot vaihtelevat sesonkien mukaan.

Esimerkiksi kesäkelloiksi voidaan lukea kellot, joiden kellotauluissa on kesäisiä kuvia, kuten kukkia ja perhosia.

– Naisille on tyypillistä valita kelloja, joiden kellotaulussa ja kehällä on erilaisia koristeita, kuten kiviä tai kuvia. Jos jotain on vuosien varrella muuttunut, niin se, että kovin pienet kellot eivät enää tee kauppaansa. Nyt kellojen halutaan olevan isoja ja numeroiden täytyy näkyä.

Hopeinen kakkulapio on kestävä lahja

Kesäsesongin erikoistuotteiden ja kellojen lisäksi pitkään taka-alalle jääneet pöytähopeat ja kristallit ovat yhä kysytympiä. Kyse saattaa olla laajemmastakin ilmiöstä: ehkä niin sanottu kertakäyttökulttuuri on menossa pois muodista ja ihmiset ovat alkaneet panostaa kestävämpiin lahjoihin? Sellaisen johtopäätöksen voisi vetää ainakin Kultatuvan tämän kevään ja kesän kysynnän perusteella.

– Nuorten läheiset ovat hakeneet meiltä hopeisia salaattiottimia, kakkulapioita ja lusikkasarjoja valmistujaislahjaksi. Kristalleista menee niin vaaseja, laseja, maljoja kuin kynttilänjalkojakin. Voisi ajatella, että tällaiset lahjat ovat myös ekologisempia, Ylitervo kertoo.

Ylitervo arvioi, että Kultatuvalla on todennäköisesti Rovaniemen laajimpiin kuuluva, ellei jopa laajin valikoima pöytähopeita ja aitoja kristallituotteita. Se johtuu siitä, että yrittäjä on kuunnellut asiakkaiden toiveita ja tarpeita.

Yritys on panostanut vuosien aikana siihen, että liikkeestä löytyy mahdollisimman laaja kattaus tuotteita aina klassisista ikisuosikeista vaihtuviin sesonkituotteisiin asti.

– Oliko eilispäivänä, kun eräs asiakas kysyi, olisiko meillä Aino-lusikoita. On ilo voida vastata, että kyllä on ja kaiverrettuna, Ylitervo hymyilee.

Kuulostaa siis siltä, että reitti kaikkiin kesäjuhliin kannattaa suunnitella Kultatuvan kautta. Siellä asiakasta palvellaan osaamisella, pitkään kertyneellä ammattitaidolla.

Sieltä löytyvät laadukkaat lahjat, jotka sekä kaiverretaan että paketoidaan saman katon alla.

Kultatupa

Kansankatu 14, Rovaniemi

Lisätietoja: www.kultatupa.fi