kolumni: Kahden ikä­krii­sin ris­ti­pai­nees­sa – poden var­muu­dek­si mo­lem­pia

pääkirjoitus: Putinin Venäjä on to­dis­ta­nut ar­vaa­mat­to­muu­ten­sa ja häi­käi­le­mät­tö­myy­ten­sä jo useam­paan kertaan – Suomen on oltava valmis mihin tahansa

Kul­ta­ran­ta-kes­kus­te­lu­jen aiheena maailma ko­ro­na­pan­de­mian jälkeen – kes­kus­te­lut jär­jes­te­tään vir­tuaa­li­ses­ti

Helsinki
Tasavallan presidentti Sauli Niinistön järjestämät Kultaranta-keskustelut pidetään ensi kesänä virtuaalisesti.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistön järjestämät Kultaranta-keskustelut pidetään ensi kesänä virtuaalisesti.
Kuva: Mikael Rydenfelt

Tasavallan presidentin kanslia tiedotti tänään, että, vuoden 2020 Kultaranta-keskustelut järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti virtuaalisesti. Tasavallan presidentti Sauli Niinistön isännöimien keskustelujen teema on koronapandemian maailmanlaajuiset vaikutukset.

Ajankohdasta, osallistujista ja käytännön järjestelyistä kanslia tiedottaa tarkemmin myöhemmin. Edellisinä vuosina keskustelutilaisuus on järjestetty kesäkuussa. Virtuaalisesti järjestetyn tapahtuman yhteistyökumppanina on Yleisradio.

Kultaranta-keskustelut on Naantalissa tasavallan presidentin kesäasunnolla Kultarannassa vuodesta 2013 lähtien kerran kesässä järjestetty kaksipäiväinen ulko- ja turvallispoliittinen keskustelutapahtuma. Keskustelutilaisuus on tasavallan presidentti Sauli Niinistön koolle kutsuma ja tilaisuus järjestetään yhteistyössä Ulkopoliittisen instituutin kanssa.

Viime kesänä Naantalin Kultarannassa pohditaan maailman murrosta ja Euroopan sekä Suomen asemaa kansainvälisten muutosten keskellä. Tilaisuuteen osallistui puhujana muun muassa Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier.