Tähtijuttu: Saa­ri­se­län uuden pol­ku­juok­su­ta­pah­tu­man rei­til­lä piti muistaa sulkea po­ro­ai­ta ja odottaa ka­ve­rei­ta

Kuvakertomus: Ensin soi huu­li­harp­pu, ja sitten varsat as­te­li­vat raadin eteen

Kromaus oli pi­te­le­mä­tön Vermon lop­pu­suo­ral­la

Helsinki

Voimistaan tunnettu Kromaus ehti Vermon kylmäverikohteessa parhaaksi lyhyestä juoksumatkasta huolimatta.

Kylmäveristen 1620 metrin kilpailussa kärkipari Myllyn Valtti – Helkan Toivo sortui alussa turhan kovaan matkavauhtiin, ja Salossa asuvan Juha Jalosen suojatti Kromaus rokotti lopussa. 12-vuotias voimanpesä kiersi vastustajansa helponnäköisesti.

– Lähtö otettiin rauhallisesti, kun Kromaus tahtoo laukata, jos sen päästää liian kovaa menemään. Se oli kavereistaan edellä jo loppusuoran alussa, eikä ollut mitään vaikeuksia, Juha Jalonen puheli.

Päättäväinen taktiikka puri

Jarmo .Jamppa. Saarelan suoraviivainen taktiikka Let's Take A Selfien rattailla oli avain onneen lämminveritammojen lähdössä.

Saarela puolusti Let's Take A Selfien kanssa keulapaikan kiihdytyksessä ja uudelleen alkumatkasta. Avoimen tammalähdön matkavauhti lipsahti avauslenkin osalta ylikovaksi, muttei se Let's Take A Selfietä masentanut. Cathy Johanssonin valmentama 8-vuotias piti varmaan voittoon, joka oli sen uran kahdeksas.

Maalissa tasaista

Vähemmän rahaa radoilta ravanneille tammoille oli myös oma lähtönsä. Tasoitusajona käydyssä kilpailussa Kaisa Toivosen valmentama Lapland Royal tuli kirinsä rehdisti perille, ja se ehti kuin ehtikin parhaaksi ohi Tippy Grainin.

Lähdön voittajaa tutkittiin maalikameran kuvasta, ja Lapland Royalin ohjastaja Olli Koivunen paljasti voittajahaastattelussa taikauskoisuutensa.

– Maaliintulossa jos on tiukkaa ja lähtee ylimielisesti voittajaesittelyä kohti, varmasti tulee tappio. Pitää ajaa radalta pois ja kuunnella, että miten kävi, Koivunen kertoi menettelystään tiukkojen maaliintulojen jälkeen.

Muissa Toto65-lähdöissä Olli Koivunen ajoi isänsä Harri Koivusen valmentaman Zest Boyn ykköstilaan, joka tuli terävällä kirillä. Timo Lindgren narutteli valmentamansa BWT Gabrielin yllätysvoittoon, ja Santtu Raitala kuskasi Bosse Nicen eleettömään keulavoittoon. Täysosumalla lunasti 3 687,47 euroa, viidellä oikein sai 62,08 euroa.