Pudasjärven Naamangantiellä ammuttiin Petäjäkankaantien paloyönä – ampumatapauksen ja henkirikoksen mahdollista yhteyttä tutkitaan

Tuukka Nerg
KRP tutkii Naamangantien ampumatapauksen ja henkirikoksen mahdollista yhteytä.

KRP tutkii Naamangantien ampumatapauksen ja henkirikoksen mahdollista yhteytä.

Juha Hagelberg

Pudasjärven keskustassa Naamangantiellä ammuttiin torstaina aamuyönä. Myöhemmin samana aamuna pelastuslaitos sai hälytyksen Petäjäkankaantielle syttynyttä omakotitaloa sammuttamaan.

Palopaikalta löytyi tien varresta vuonna 1060 syntynyt mies kuolleena. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Nurmenniemi Keskusrikospoliisista kertoo, että tapausten mahdollista yhteyttä tutkitaan.

Tutkinnallisista syistä keskusrikospoliisi on tässä vaiheessa vaitonainen.

Silminnäkijähavaintojen mukaan laukauksia ammuttiin yöllä kello kolmen ja neljän välillä.

Särkevien polviensa takia puoliunessa hamuillut, Naamangantiellä asuva Mikko Kaukoranta kertoo kuulleensa ainakin kaksi jysäystä.

– Aivan kuin olisi kaukana auton rengas pamahtanut tai lentokone rikkonut äänivallin, hän muistelee – eikä tapahtumahetkellä kiinnittänyt asiaan sen kummempaa huomiota.

Ainakin yksi laukaus todistettavasti ammuttiin. Todennäkiösesti se tuli Naamangantien kerrostalojen piha-alueelta ja osui vastapäisen, Jukolaitieilä olevan kerrostalon parvekkeen oveen.

Luoti meni kahden ovilasin läpi ja päätyi lopulta rappukäytävän seinään, jonka rappaukseen tuli nyrkinkokoinen reikä. Luodin iskemäpaikalla ei ollut tapahtumahetkellä ihmisiä.

Samassa rapussa asuva, luodinreiät löytänyt ravintola Meritan omistaja Basri Gashi ei ollut asunnossaan tapahtuma-aikaan, mutta oli tapahtumapaikalla, kun poliisit kävivät jälkiä tutkimassa.

Gashin mukaan aikanaan rauhattoman paikan maineessa olleessa rakennuksessa on ollut viime aikoina rauhallista – mutta nyt näyttää satavan luoteja sisään ulkopuolelta. Vastaavasti rauhattomuus on hänen mukaansa siirtynyt Naamangantien puolelle.

Lue lisää: KRP: Pudasjärven murhan tekijät tappoivat talon asukkaan ja sieppasivat hänen vaimonsa – epäillyt otettiin kiinni Kiimingissä ja Ruotsin Luulajassa


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös