Oulussa paljastui neljä uutta alle 15-vuotiaisiin tyttöihin kohdistunutta seksuaalirikosepäilyä – epäillyt ulkomaalaistaustaisia, poliisi vahvistaa yhden uhrin kuoleman

Tuukka Nerg
Epäiltyjen rikosten nimikkeet ovat tällä hetkellä raiskaus, törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.

Epäiltyjen rikosten nimikkeet ovat tällä hetkellä raiskaus, törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.

Antti Pasanen

Oulun alueella on paljastunut uusia alle 15-vuotiaisiin tyttöihin kohdistuneita seksuaalirikosepäilyjä, joiden tekijöiksi epäillään ulkomaalaistaustaisia miehiä.

Oulun poliisilaitos tiedotti perjantaina aloittaneensa esitutkinnan neljästä uudesta seksuaalirikosepäilystä.

Epäiltyjen rikosten nimikkeet ovat tällä hetkellä raiskaus, törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.

Teot ovat tapahtuneet kesän 2018 aikana. Poliisi on ottanut kiinni kolme ulkomaalaistaustaista miestä todennäköisin syin epäiltyinä tekoihin.

Epäillyistä kaksi miestä on noin 20-vuotiaita ja kaksi alle 18-vuotiaita, kertoo poliisi.

Julkisuudessa ja sosiaalisessa mediassa on käyty viime aikoina runsasta keskustelua seksuaalirikosten uhreihin liittyen.

Tähän liittyen poliisi vahvistaa yhden uhrin kuolleen viime syksyn aikana.

Hänen kuolemaansa ei epäillä liittyvän rikosta. Koska kyse on kuolemansyyn selvittämisestä, poliisi ei kerro asiasta enempää.

Oulun poliisi tiedottaa jatkavansa uusien seksuaalirikosepäilyjen sekä aiemmin uutisoitujen viiden seksuaalirikoskokonaisuuden osalta esitutkintaa.

Poliisi tiedotti samalla perjantaina, ettei uusimmista tapauksista tällä hetkellä tiedoteta enempää.

Oulua ja koko maata viime vuoden loppupuolella järkyttänyt ulkomaalaistaustaisten miesten seksuaalirikosvyyhti paisui perjantain uutisten myötä siis entistä suuremmaksi.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kommentoi tuoreeltaan perjantaina uusia rikosepäilyjä. Hänen mukaansa turvapaikkajärjestelmä ei voi suojella rikollisia.

Sipilä sanoo lausunnossaan, että jo aiemmat julkisuuteen tulleet teot alaikäisten seksuaalisesta hyväksikäytöstä herättivät hänessä syvän inhon tunteen.

Sipilän ohella Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala otti illalla kantaa kaupunkilaisia järkyttäneisiin uutisiin ja lupasi nopeita toimia.

Aiemmissa viidessä seksuaalirikoskokonaisuudessa poliisi on kertonut, että epäillyt tekijät ovat täysi-ikäisiä miehiä, jotka ovat saapuneet Suomeen turvapaikanhakijoina tai kiintiöpakolaisina.

Uhrit ovat olleet suomalaisia alaikäisiä tyttöjä.

Mainituista viidestä erillisestä rikoskokonaisuudesta laajin ja eniten huomiota saanut tapaus on kahdeksan ulkomaalaistaustaisen epäillyn tekemäksi epäilty seksuaalirikosvyyhti.

Epäillyt ja uhrit ovat useissa Oulun tapauksista olleet yhteyksissä sosiaalisen median kautta. Osa vyyhdessä epäillyistä miehistä on tuntenut toisensa ennestään.

Uutinen päivitetty klo 20.49


Kommentit (10)

  • Nimetön

    En missään tapauksessa halua puolustaa ulkomaalaisia RIKOLLISIA, mutta tulee mieleen nykyisten nuorten tyttöjen käyttäytyminen,. Varmasti ajatukseni ei päde kaikkeen, mutta tässä mietittävää asiaa. Jo kesällä 2018 oli julkisuudessa mediassa juttuja Helsingissä, jossa nuoret tytött altistuivat siihen, että maksua vastaan he suostuivat sukupuoliyhdytään miesten kanssa, koska halusivat saada rahaa nautintoainineisiin ja merkkivaatteisiin. Minua ihmetyttää se, että nuoret tytöt pukeutuvat tänä päivänä todella paljastaviin asuihin ja meikkaavat itsensä voimakkaasti. Miksi lasten vanhemmat eivät puutu tällaiseen toimintaan, koska nuorten tyttölapsien ei ole koskaan ollut tapana tehdä näin, vaan heidän on kuulunut edelleenkin nauttia lapsuudestaan. Nykyyhteiskunta vaatii merkkivaatteissin pukeutumista ja nautintoaineiden nauttimista, joten tässä asiássa nuoret näkevät, että ainoa mahdollisuus myydä itseään. Tämä on todella karmea spekulaatio, minkä toivoisin olevan mielikuvitusta, mutta katsokaa hyvät ihmiset ympärillenne ja huomioikaaa nuorten tyttölapsien käyttäytyminen. Onneksi näitä nuoria tyttöjä on kuitenkin suhteellisen vähän! Olen jo pitemmän aikaa huomioinut sen, että ongelmat pojista on siirtynyt tyttöihin ja varsinkin he ja myös pojat voivat pahoin. Tämä johtunee lasten perheiden tilanteessa, jossa lapset eivät saa vanhemmiltaan huolenpitoa, rakkautta, välittämistä eikä yhdessäoloa, vaan kaikki asiat on mennyt materialismiin, jossa vaaditaan kaikkea Kyllä meidän kaikkien on tehtävä kaikki mahdollinen, jotta lapsemme eivät voisi pahoin!

  • PS.

    Taitaa tulla ilmastovaalit…paitsi yhdellä puolueella.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös