Eduskuntatalossa uusi remontti: 125 miljoonan peruskorjaus ei riittänyt – Tulossa salaisia turvallisuuskorjauksia

Eduskunta vaikenee sisäänkäynteihin tehtävistä turvallisuuspäivityksistä

Eduskuntatalon turvallisuutta parannetaan. Arkistokuva.

Eduskuntatalon turvallisuutta parannetaan. Arkistokuva.

JANNE HUUSKONEN, STT Helsinki

Hiljattain peruskorjattu Eduskuntatalo joutuu uuteen remonttiin. Ensi vuonna alkavassa remontissa tehdään muutoksia kaikilla henkilösisäänkäynneillä.

Eduskunnan apulaistiedotuspäällikkö Rainer Hindsberg kertoo, että muutostöiden syynä on turvallisuus.

– Muutokset liittyvät meidän turvallisuusjärjestelyihin, joita me emme voi avata julkisuuteen, Hindsberg sanoo.

– Vaikka turvallisuusjärjestelyitä tulee lisää, me emme näe, että ne olisivat ristiriidassa avoimuuden kanssa. Avoimuus säilyy.

Eduskuntataloon tehtiin laaja remontti vuosina 2015–2017. Hindsbergin mukaan nyt tehtävien lisämuutosten taustalla eivät ole suunnitteluvirheet aiemmassa remontissa.

– Kymmenen vuoden aikana on tapahtunut paljon. Kun aiemman peruskorjauksen suunnittelussa lähdettiin liikkeelle, meillä oli käsitys siitä, mikä on paras mahdollinen turvaratkaisu esimerkiksi sisäänkäynnillä. Se on muuttunut, turvallisuusvaatimuksia on tullut lisää.

Ei yleisökierroksia maalis-huhtikuussa

Ison remontin aikana eduskunta toimi evakossa väistötiloissa. Ensi vuonna alkavan remontin takia ei vastaavaan tarvitse ryhtyä. Sisäänkäynnit otetaan työn alle yksi kerrallaan, ja ne ovat kukin vuorollaan poissa käytöstä kahdesta kolmeen kuukautta. Remontin on määrä valmistua tammikuussa 2020.

– Maalis-huhtikuussa meillä ei ole mahdollisuutta järjestää opastettuja kierroksia Eduskuntatalossa, Hindsberg kertoo.

Hindsbergin mukaan sisäänkäynteihin tehtävät muutokset ovat pieniä. Tähän viittaa myös remontin hinta-arvio. Eduskuntatalon peruskorjaus maksoi 125 miljoonaa euroa. Nyt tehtävän turvallisuuspäivityksen arvioitu hintalappu on kiinteistöpäällikkö Ilona Nokelan mukaan 1,3 miljoonaa euroa.


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Terrori-iskujen mahdollisuus on lisääntynyt Suomessa, joten eduskunta varautuu myös tähän.

  • Mie

    Miksiköhän nykyään Suomessa on yllättäen näin kauhian vaarallista ?
    Linja-autoja yritetään kaapata, lapsia raiskataan ja eduskuntakin pelkää jo kokoontua ?
    Ollaankohan menossa huonompaan suuntaan ?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös