Pääkirjoitus: Hy­vin­voin­ti­alue joutuu ha­ke­maan lai­nan­ot­to­val­tuuk­sia val­tiol­ta – se on pe­rus­tel­tu vaa­ti­mus

Kolumni: Hyvä elämä ei ole paikka vaan suunta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ko­ro­na­vuo­sien jat­kok­si vuo­ros­sa on jälleen eri­koi­nen NHL:n va­raus­ti­lai­suus – suo­ma­lai­sis­ta kaksi nousee yli muiden

Helsinki

Suomalaisten hurjat vuodet jääkiekon NHL:n varaustilaisuuksissa jäivät viime vuosikymmenen lopulle, mutta yhden välivuoden jälkeen nähtäneen sinivalkoinen ensimmäisen kierroksen varaus, todennäköisesti jopa kaksi. Hyökkääjien Joakim Kemell ja Brad Lambert odotetaan olevan perjantain vastaisena yönä Montrealissa käynnistyvän varaustilaisuuden suomalaiskärjet.

– Kemelliä veikkaan kärkikymmenikköön ja Lambertia sijoille 5–15, jos on pakko veikata. Tosi vaikea arvioida. Mitä kukakin seura hakee? Jos on tarvetta hyökkääjälle, Kemell nousee korkealle, KalPan alle 20-vuotiaiden joukkuetta luotsaava Petri Karjalainen puntaroi STT:lle puhelimitse.

Karjalainen valmensi Lambertin 2003-ikäluokkaa maajoukkueessa alle 16-vuotiaista alle 18-vuotiaisiin. Ikäluokkaa nuoremmat Kemell ja puolustaja Kasper Kulonummi pelasivat Karjalaisen komennossa alle 18-vuotiaiden MM-kilpailuissa jo vuosi sitten ja uudestaan tänä vuonna Mika Marttilan komennossa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.