Ylennykset: It­se­näi­syys­päi­vän ylen­nyk­set puo­lus­tus­hal­lin­nos­sa ja re­ser­vis­sä – katso tästä Lapin ylen­ne­tyt

Tilaajille

Koronan uhka nostaa päätään NHL:s­sä, Ottawa Se­na­tors joutuu siir­tä­mään pe­le­jään – NHL-pe­laa­jien osal­lis­tu­mi­nen olym­pia­lai­siin vaa­ras­sa?

Koronavirus aiheuttaa harmaita hiuksia jääkiekkoliiga NHL:ssä. Yksittäisiä koronatapauksia on riittänyt tasaiseen tahtiin, mutta nyt tuli vastaan tilanne, jossa kauden ensimmäiset pelit on jouduttu siirtämään koronaviruksen takia, koska Ottawa Senatorsin joukkue kärsii vakavista koronaongelmista.

Ottawan tulevat kolme peliä on jouduttu siirtämään myöhäisempään ajankohtaan, sillä peräti 10 joukkueen pelaajaa on parhaillaan NHL:n koronaprotokollan takia sivussa. Ottawa ei ole päässyt harjoittelemaan kohta kahteen viikkoon ja seuran harjoitustilatkin on myös jouduttu sulkemaan, koska Senatorsin leirissä on tapahtunut koronaviruksen leviämistä. Viime kaudella korona sotki pahemman kerran peliaikatauluja rapakon takana ja nyt NHL on tehnyt kaikkensa, jotta peliohjelma ei menisi koronan takia sekaisin. Mikäli koronatilanne pahenee NHL:ssä se saattaa pahimmassa tapauksessa jopa estää NHL-pelaajien osallistumisen odotettuun olympialaisten jääkiekkoturnaukseen. Sportsnet-urheilusivustolla nostettiin esiin se uhka, että Ottawan tilanne voisi eskaloitua siihen, että NHL-liiga joutuisi käyttämään optiotaan olympiakiekosta vetäytymiseen koronatilanteen takia. NHL on tehnyt sopimuksen, jonka mukaan se voi vetäytyä 10. tammikuuta mennessä olympialaisista, mikäli koronatilanne on pahentunut taalaliigassa.