Kon­ti­sen unelma vä­li­erä­pai­kas­ta mureni huonoon syöt­tö­vuo­roon

Lontoo
Henri Kontinen (vas.) ja John Peers pelasivat hyvin, mutta putosivat jatkosta Wimbledonissa.
Henri Kontinen (vas.) ja John Peers pelasivat hyvin, mutta putosivat jatkosta Wimbledonissa.
Kuva: AELTC/Ian Walton

Henri Kontisen urakointi Wimbledonin tennisturnauksessa päättyi keskiviikkona tappioon miesten nelinpelin puolivälierissä. Etelä–Afrikan Raven Klaasen ja Uuden-Seelannin Michael Venus voittivat viidenteen erään venyneessä kamppailussa Kontisen ja australialaisen John Peersin erin 4–6, 6–3, 6–7 (5–7), 6–4, 6–3.

Ottelu oli Kontiselle ja Peersille jo kolmas peräkkäinen, jossa pari joutui tahkoamaan täydet viisi erää. Viime vuonna Wimbledonin finaalissa pelanneet Klaasen ja Venus olivat selvittäneet tiensä puolivälieriin huomattavasti helpommalla. Turnauksessa kolmanneksi sijoitettu pari ei ollut ennen puolivälieräottelua hävinnyt turnauksessa erääkään.

Neljännen erän kääntyminen vastustajille oli Kontisen mukaan ratkaisevaa. Klaasen ja Venus mursivat Peersin syötön pakottaen ottelun viidenteen erään.

– Meillä oli oma mahdollisuutemme murtoon, mutta emme saaneet sitä. Sitten tuli pieni herpaantuminen ja hävisimme erän, Kontinen kertasi.

Ratkaisevassa viidennessä erässä kolmetuntinen taistelu ja aiempien kierrosten pitkät ottelut painoivat Kontista ja Peersia. Klaasen ja Venus mursivat Kontisen syöttövuoron 3–2-tilanteessa, ja varmistivat voiton pitämällä omat syöttönsä.

– Viidennessä erässä tuli yksi surkea syöttövuoro, emmekä saaneet murtoa millään. Pelasimme hyvää tennistä, joten totta kai harmittaa, ettemme menneet pidemmälle, Kontinen harmitteli.

Parina Kontisen ja Peersin paras sijoitus perinteikkäässä tennisturnauksessa on vuoden 2017 välieräpaikka.

Kaksinpelissä luvassa unelmavälierä

Miesten kaksinpelissä nähdään pitkään toivottu unelmaottelu, kun Sveitsin Roger Federer ja Espanjan Rafael Nadal kohtaavat välierissä. Ottelu on uusinta vuoden 2008 finaalista, jota on pidetty Wimbledonin historian parhaana loppuotteluna. Vuoden 2008 jälkeen Federer ja Nadal eivät ole pelanneet vastakkain Wimbledonissa.

– Meillä on paljon tietoa Nadalista ja samoin heillä on tietoa minusta. Ymmärrän, miksi ottelua odotetaan niin paljon, Federer sanoi,

Wimbledonin kahdeksankertainen voittaja Federer saavutti keskiviikkona ensimmäisenä pelaajana 100 voittoa Wimbledonissa, kun hän voitti Japanin Kei Nishikorin erin 4–6, 6–1, 6–4, 6–4.

Toisessa välierässä turnauksen hallitseva mestari Serbian Novak Djokovic kohtaa Espanjan Roberto Bautista Agutin.