Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Pohjois-Ruotsi: Mal­mi­ra­ta aukeaa kuu­kau­sien katkon jälkeen

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Kolumni
Tilaajille

Kom­ment­ti: Tors­tai­na puo­li­vä­li­eris­sä voi olla tar­jol­la myös rank­ka­rid­raa­maa, jonka lop­pu­tu­lok­seen mää­rit­tä­vät onnen sijasta pe­laa­jan taito ja kyl­mä­päi­syys

Tunnustus kärkeen. Olen aina rakastanut palloilulajien rangaistuslaukauskilpailuja ja niiden katkeransuloista draamaa, jota niin usein  halventavasti kolikonheitoksi kutsutaan.

Jos joku pitää rankkareita tuurikauppana, olkoon niin. Mutta paljon on myös meitä, jotka näkevät asetelmassa vain kilpaurheilun puhtaimman ja kauneimman ytimen. Kun kaksi pelaajaa ottaa mittaa toisistaan, tarjolla on rooli voittajalle ja häviäjälle, ilman välimuotoja. Asetelma mittaa brutaalisti paitsi taitoa myös ja ennen kaikkea paineensietokykyä.

Tämän erikoisalan halveksujien kannattaisi tutustua ex-jääkiekkoilija Jussi Jokisen tarinaan. Kun voittomaalikisat tulivat NHL:ään, Jokinen ymmärsi heti, että kyseessä on pelin osa-alue, jolla hän voi erottua muista ja alleviivata arvoaan ympäristössä, jossa taistelu pelipaikoista ja miljoonien dollarien tileistä on raastavaa.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi