Kolumni: Suoraa puhetta äi­tiy­des­tä

Salakuljetus: Nuus­ka­ral­li romahti län­si­ra­jal­la, ni­ko­tii­ni­pus­sien myynnin va­pau­tu­mi­nen muutti ti­lan­teen

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Ko­lum­ni: Suomi tar­vit­see kultaa ja me­nes­tys­tä, mutta so­me­kup­las­sa faktat unoh­tu­vat kai­vos­kes­kus­te­lus­sa

Nuoret Leijonat loivat vuodelle 2019 kultaisen alun voittamalla jääkiekon maailman mestaruuden. Yhteinen tavoite pysyi joukkueella kirkkaana vaikeissakin paikoissa. Hyvää esimerkkiä vanhemmillekin.

Kultaa ja menestystä kaivataan. Onnistumisen hetkellä siitä nautitaan, mutta ulkopuolinen unohtaa helposti valtavan työmäärän ja ponnistelun, joka tekee tavoitteesta totta.

Merkittävien investointien saaminen Suomeen on aina voitto. Investoinnit korkeiden työvoimakustannusten, pienten pääomien ja kovan verotuksen kaukaiseen maahan on usein kovan työn takana. Ne voivat olla osaamiseen kohdistuvia ja aineettomia, mutta teolliset investoinnit ovat pysyneet tärkeinä.

Investointeja tehdään toki suomalaisella pääomalla, mutta avoimena ja pääomaköyhänä taloutena ulkomainen pääoma on meille tärkeää.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.