Tie poikki: Lii­ken­ne pääsee kul­ke­maan yhdeltä kais­tal­ta So­dan­ky­län Tor­vi­ses­sa ne­los­tiel­lä rekan nos­to­töi­den vuoksi

pääkirjoitus: Voiko mat­kai­lus­sa olla ta­voit­tee­na pelkkä kasvu?

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Kolumni

Ko­lum­ni: Qanon, 5G ja sa­lai­nen val­ta­eliit­ti – har­ha­tie­toa jakavat ”va­lais­tu­neet” ovat vaa­ral­li­sia hulluja

Energiakristalleihin uskovat salaliittoteoreetikot eivät ainoastaan kyseenalaista virallista koronatietoa, vaan esittävät oman vaihtoehtonsa sille valekampanjassa: kasvomaskeista ei ole hyötyä ja tuntemattomia pitäisi halata. Kirjoittajalla paloi täysin käpy yksisarvispölyn sokaisemaan maailmankatsomukseen, kun tuttavat kärsivät koronaviruksesta.

Uusi Rovaniemi -lehden kolumnisti Henri Anundi on kahden pienen lapsen isä, joka lepäilee rovaniemeläisessä mainostoimistossa arkisin.
Uusi Rovaniemi -lehden kolumnisti Henri Anundi on kahden pienen lapsen isä, joka lepäilee rovaniemeläisessä mainostoimistossa arkisin.

Viime keväänä vannoin, etten käytä kasvomaskia. Se tuntui ylimitoitetulta, ja hallituksen antama tieto sen tehokkuudesta oli epäselvää.

Syksyllä mieleni muuttui, aivan kuten hallituksen ulosantikin. Poikkeusarjen käytännöt olivat alkaneet vakiintua, eikä koronan kanssa enää poukkoiltu kuin päättömät kanat.

En ole maskin käytöstä vieläkään innoissani, mutta olen ymmärtänyt, että minun maskini suojaa sinua ja sinun maskisi taas minua. Silloin tällöin se peijakas unohtuu matkasta, mutta yritän muistaa kuonokopan osaksi avaimet-puhelin-lompakko-tarkistusta ovesta ulostuessani.

Moni näkee asian samoin. Kaikki eivät, syystä tai toisesta – se heille suotakoon. Mutta yksi väestönosa on täysin omalla kiertoradallaan tämän kysymyksen edessä.

Energiakristalleista voimaantuvat salaliittoteoreetikot, massamedian valheiden taakse näkevät valaistuneet, 5G-teknologian avulla koronavirusta levittävää salaista valtaeliittiä vastaan taistelevat joogit, meediot ja qanonistit, joiden some-meemit tyrkyttävät yksisarvispölyä, pseudointellektualismia ja disinformaatiota.

Kuvittelin ilmiön olevan kosmopoliittien new age -piirien hörhöilyä, mutta osataan sitä meilläkin.

Viime viikolla Helsingin Sanomat kertoi valekampanjasta, joka oli erehdyttävän yhdennäköinen THL:n virallisen koronatiedotuskampanjan kanssa. Hesarin mukaan valekampanja julistaa koronan pysähtyvän juomalla runsaasti puhdasta vettä ja kasvomaskien olevan hyödyttömiä. Valekampanjan mukaan media ja päättäjät pelottelevat ihmisiä turhaan, eikä ystävien tapaamisesta kannata pidättäytyä. Sen sijaan jopa vastaantulijoita tulisi halata.

Syvä huokaus ja naamapalmu.

Nämä ovat vaarallisia hulluja, jotka haastavat tutkimustiedon kasvomaskeista, mutta uskovat saatanaa palvovien pedofiilien jahtaavan Donald Trumpia.

"Olen juuri lukenut tuttavan koskettavan tilityksen kahdeksan kuukauden rajusta taistelusta koronaviruksen aiheuttaman taudin kourissa. Ennen terve nelikymppinen mies ei välttämättä toivu koskaan täysin aiempaan kuntoonsa."

Olen juuri lukenut tuttavan koskettavan tilityksen kahdeksan kuukauden rajusta taistelusta koronaviruksen aiheuttaman taudin kourissa. Ennen terve nelikymppinen mies ei välttämättä toivu koskaan täysin aiempaan kuntoonsa.

Älä ole vietävissä – älä haksahda tampioteorioihin ja valmiiksi pureskeltuihin ”vaihtoehtototuuksiin”. Elämän isot kysymykset ja vaikeat tilanteet vaativat paneutumista, ei niihin ole helppoja vastauksia. Kun joku tarjoaa jotain, mikä on liian hyvää ollakseen totta, se myös on sitä. Joka ikinen kerta.

Pärjääminen ei ole hankalaa – vältät vouhottavia idiootteja ja keskityt olennaiseen. Hyvää joulunodotusta.